Tgrt Haber

Başörtüsü ile sınava girilmesine izin vermeyen öğretim görevlisine soruşturma

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
08 Nisan 2023 21:34 - Güncelleme : 08 Nisan 2023 21:42
Başörtüsü ile sınava girilmesine izin vermeyen öğretim görevlisine soruşturma

ODTÜ'deki Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'ndeki bir doçentin, sınav öncesi öğrencilere yönelik olarak, "Sınav süresince kulaklarınız ve yüzünüz şapka, başka bir nesne veya başörtüsü ile kapatılmamalı, görünür olmalıdır" uyarısında bulunduğu ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu skandal olaya ilişkin olarak kendiliğinden soruşturma başlattı.

ODTÜ​'de 28 Şubat​ dönemi yaptırımlarını andıran skandal bir karar alındı. Üniversitelerin deprem felaketi sonrasında uzaktan eğitime geçmesiyle birlikte sınavlar da çevrimiçi olarak düzenlenmeye başlandı. ODTÜ'deki Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'ndeki bir doçent olan Doç. Dr. Serkan Sarıtaş, sınav​ öncesi öğrencilere yönlendirdiği bir yönergede, "Sınav boyunca kulaklarınız ve yüzünüz şapka, herhangi bir nesne veya başörtüsü ile kapatılmamış ve görünür olmalıdır" notunu düştü. 

ÖZÜR METNİ YAYIMLANDI 

Tepki çeken karar sonrası ODTÜ Rektörlüğü olayla ilgili gerekli soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü de özür metni yayınladı.

Başörtüsü ile sınava girilmesine izin vermeyen öğretim görevlisine soruşturma

YARGI HAREKETE GEÇTİ, SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, söz konusu haber içeriğine göre sınav öncesi öğrencilerden uzaktan eğitime geçilmesiyle ilgili olarak öğretim görevlisi tarafından, çevrim içi yapılacak olan sınavda "kulaklarınız ve yüzünüz sınav boyunca şapka veya başörtüsü ile örtülmeyecek" uyarısında bulunulması suretiyle başörtüsü takmamalarının istendiği belirtildi. 

Başsavcılığın, Türk Ceza Kanunu'nun 122. maddesi gereğince ayrımcılık suçlamasıyla konu hakkında resen soruşturma başlattığı bildirildi.

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet AKKURT 8 Nisan 2023 22:50

Benim kızımın kafası kapalı diye okula almayacak adamın alnını karışlarım o dönem bitti artık sütçü İmam baş örtüsünü açan Yunan askerini alnından vurarak kurtuluş savaşının fitilini ateşledi akıllı ol ülkenin şah damarı ile oynama..

Sonraki Haber Yükleniyor...