Tgrt Haber

Bayraktar yeni testi "altın çağ" diyerek paylaştı

Editör: Banu İriç / Kaynak: Anadolu Ajansı
14 Mart 2024 22:03 - Güncelleme : 14 Mart 2024 22:04

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar AINCI TİHA'da yapılan yeni testi "altın çağ" diyerek duyurdu.

Bayraktar AKINCI​ Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Roketsan​'ın geliştirdiği IIR (Görüntüleyici Kızılötesi) Güdümlü MAM-T ve TV Güdümlü MAM-L atış testini başarıyla tamamladı.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar​, konuya ilişkin X'teki paylaşımında, Türkiye'nin en çok ihraç edilen mühimmatları olan lazer güdümlü mini akıllı mühimmatların, önemli bir eşiği daha geçerek bulut üstü vuruş kabiliyetine kavuştuğunu belirterek, "Bayraktar AKINCI'dan yapılan IIR Güdümlü MAM-T ve TV Güdümlü MAM-L Atış Testi başarıyla tamamlandı." ifadesini kullandı.

Bayraktar yeni testi "altın çağ" diyerek paylaştı - 1. Resim

Bayraktar AKINCI dün Roketsan'ın İHA-122 füzesiyle gerçekleştirdiği süpersonik füze atış testini de başarıyla tamamlamıştı.

Selçuk Bayraktar yaşanan gelişmeyi "Türk Havacılığının Altın Çağı" diyerek duyurdu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...