Tgrt Haber

Biden'ın aklı başına geldi! Hawaii'ye ziyaret ve para yardımı...

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
16 Ağustos 2023 06:15 - Güncelleme : 16 Ağustos 2023 06:32
Biden'ın aklı başına geldi! Hawaii'ye ziyaret ve para yardımı...

Hawaii'de 100'e yakın insanın öldüğü orman yangınına duyarsızlıkla suçlanan ABD Başkanı Biden, sert tepkiler sonrası açıklama yaptı. Biden, "100 yılın en ölümcül yangını" diye tabir ettiği yangının yaşandığı bölgeyi ziyaret edeceğini söyledi. Biden bölge halkına yapılacak maddi yardım tutarını da açıkladı.  

ABD'nin Hawaii eyaleti, Maui Adası'nda başlayan milyarlarca dolarlık hasara neden ve 100'e yakın cana mal orman yangınlarıyla boğuşurken, ABD Başkanı Joe Biden​'ın felakete karşı duyarsız tavrı büyük tepki çekmişti.  Tatiline ara vermeyen, yangınla ilgili soruya cevaben  sadece "Yorumum yok" demekle yetinen Biden, sadece bölge halkınden, ülkenin büyük kesminden sert eleştiriler almıştı.

HANE BAŞI 700 DOLAR

Biden, tepkilerin ardından mikrofonların başına geçerek bir anlamda durumu toparlamaya çalıştı. Wisconsin'in Milwaukee kentinde konuşan Joe Biden, Hawaii'nin ABD'de bir asırdan uzun süredir gerçekleşen en ölümcül orman yangınını  yaşadığını belirterek, "Eşim Jill ile birlikte, mümkün olan en kısa sürede Hawaii'ye gideceğiz" diye konuştu.

Yangınlar nedeniyle yerlerinden olan kişilere de hane başına bir defaya mahsus 700 dolarlık ödeme yapılacağını duyuran Biden, Acil Durum Yönetimi Ajansının (FEMA) afetzedeler için çalışmalarından bahsetti.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Olivia Dalton, hafta sonu yaptığı açıklamada Biden'ın, Hawaii'yi ne zaman ziyaret edebileceğiyle ilgili "aktif görüşmeler" yaptıklarını söylemişti.

ABD'nin Hawaii eyaleti son bir haftadır orman yangınlarıyla mücadele ediyor. 99 kişinin hayatını kaybettiği yangınlar, bugüne kadar eyalet tarihindeki "en ölümcül doğal afet" olarak kayıtlara geçti. Ancak bölgeden, ölü sayısının resmi rakamların çok üstünde olduğu yönünde bilgiler geliyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...