Tgrt Haber

Bir fotoğraf çekti, 500 TL aldı! Taksim'de turistlere 'yem' tuzağı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
22 Aralık 2023 10:22 - Güncelleme : 22 Aralık 2023 10:33
Bir fotoğraf çekti, 500 TL aldı! Taksim'de turistlere 'yem' tuzağı

Turistlerin gözde mekanı Taksim Meydanı'nı mesken tutan kuş yemcileri, adeta bir çeteye dönüşmüş durumda. Turistlere yaklaşan bu kişiler, çektikleri fotoğraf için 500 TL alıyor. Üstelik turistler itiraz etse de, para vermeden ellerinden kurtulamıyor.

Turistlerin gözde mekanı Taksim​ Meydanı'nda kuş yemi satma bahanesiyle turistleri adeta soyuyorlar. Taksim'in birçok notkasında bulunan kuş yemcileri, yoldan geçen turistlere kuşları beslemeleri için yem satmaya çalışıyor. Yemi alan turistler ise hiçbir şeyden habersiz tuzağa düşüyor.

Turistler kuşları besliyor, bunun karşılığında bir ücret alıyorlar. Sonrasındaysa fotoğraf çekme bahanesiyle daha fazla para koparıyorlar. Kimsenin gözünün yaşına bakmayan sahtekarlar, turistler kızsa bağırsa da parayı almadan bırakmıyorlar.

BİR FOTOĞRAFA 500 TL ALDI

Show Haber, bu yem çetesini suç üstü görüntüledi. Turiste önce yem satıp para alan kişi, daha sonra turistin birkaç fotoğrafını çekip tam 500 lira para aldı.

Bir fotoğraf çekti, 500 TL aldı! Taksim'de turistlere 'yem' tuzağı

O anların saniye saniye kaydedilmesi üzerine polis ekipleri harekete geçti. Kuş yemi çetesi gözaltına alınarak haklarında işlem yapılmak üzere karakola götürüldü.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...