Tgrt Haber

'Bir günde 1850 İETT otobüsünde arıza' iddiası!

28 Temmuz 2023 12:16 - Güncelleme : 28 Temmuz 2023 12:32
'Bir günde 1850 İETT otobüsünde arıza' iddiası!

İBB Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Abdullah Özdemir, İETT araçlarında artan arızalara ilişkin veriler paylaştı. İstanbul'da önceki gün 1850'den fazla İETT otobüsü ve metrobüsün arızalandığını belirten Özdemir, İBB yönetimini eleştirdi.

İstanbul​ Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı ve Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, İstanbul genelinde önceki gün özel halk otobüslerinin dışında 1850'den fazla İETT​ otobüsü ve metrobüs arızası yaşandığnı söyledi.

Anadolu Ajansı'na konuşan Özdemir, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ulaşım konusundaki hatalı ve yanlış uygulamaları olduğunu ve bunun sıkıntısını İstanbulluların çektiğini söyledi. Şu an İETT ve metro​ ulaşımında büyük sıkıntıların yaşandığını ifade eden Özdemir, sıkça yaşanan arızalar, çıkan yangınlar, çalışmayan klimaların yaz sıcağında vatandaşları hayatından bezdirdiğini anlattı.

"YETKİN KADRO DEĞİŞTİRİLDİ" İDDİASI

Özdemir, İmamoğlu'nun, yerel seçimler öncesinde yaptığı açıklamalarda "İstanbul'u ulaşım çilesinden kurtaracağı" vaadinde bulunduğunu hatırlatarak, "Ayrıca 'otobüs ve metrobüs filosunu yenileyeceği, raylı sistem payını arttıracağı ve Türkiye’nin en ucuz ulaşım sistemini kuracağını' söylemişti ama bunları yapamadı. İETT otobüslerinde ve metrobüslerde arızalar her geçen gün artıyor. İstanbul genelinde önceki gün itibarıyla özel halk otobüslerinin dışında 1850'den fazla İETT otobüsü ve metrobüs arızası yaşandı. Bu arızaların sebebi de otobüs bakım ve onarım işlerini iyi bilen yetişmiş ve tecrübeli ekibin devre dışı bırakılması, görevden alınması ve görev yerlerinin değiştirilmesidir" diye konuştu.

Özdemir, "Otobüslerin bakım ve onarımlarını, otobüslerin üretici firmaları yerine, hiçbir tecrübesi olmayan ve yeterli teknik personeli bulunmayan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın Mali Müşavirliğini yaptığı firmaya teslim edildi. Otobüslerin bakım ve onarımı gerektiği gibi yapılmıyor. Parça değişimlerinde orijinal parça kullanılmadığı gibi yeterli teknik personeli de bulunmuyor" ifadelerini kullandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...