Tgrt Haber

Bitlis’te kuduz tanısı konulan çocuğun babası konuştu: Köpek ısırığı olduğunu bilmiyorduk

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Sabah
06 Kasım 2022 09:08 - Güncelleme : 06 Kasım 2022 09:15
Bitlis’te kuduz tanısı konulan çocuğun babası konuştu: Köpek ısırığı olduğunu bilmiyorduk

Son dakika haberi: Bitlis’te köpek tarafından ısırılan ve kuduz tanısı konulan 10 yaşındaki M.E.’nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor. Yaşanan olaya ilişkin açıklamalarda bulunan M.E.’nin babası Murat E. konuşmakta güçlük çekerken “Köpek ısırdığını bilmiyorduk bilseydik daha önce hastaneye götürürdük” dedi. 

Bitlis’in Adilcevaz​ ilçesine bağlı Göldüzü Köyü’nde meydana gelen olayda 9 yaşındaki arkadaşı ile köpeklerin saldırısına uğrayan 10 yaşındaki M.E. durumu ailesinden sakladı. Kolunda karıncalanma gibi bulgular başlayınca ailesi M.E.’yi hastaneye götürdü. Hastanede kendisini köpeğin ısırdığını söyleyen M.E.  kuduz​  şüphesiyle Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne yollandı.

TESTLERDEN KUDUZ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Tetkiklerde sudan korkma, tükürük salgısında artış, hırçın davranışlar ve anlamsız konuşmalar gibi belirtiler de gösteren küçük çocuğun kuduz olduğu saptandı. Ergün'ün ise sağlıklı olduğu ortaya çıktı. Hastanede yapılan ilk iki testi negatif çıksa da üçüncü örnek alımında tükürüğünde kuduz virüsünün saptanmasıyla M.E.’nin yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

BABA: SOLUNUM CİHAZINA BAĞLI

Oğlunun tedavi sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan baba Murat E. konuşmakta güçlük çekerek “Bilseydik köpek ısırdığını daha erken hastaneye götürürdük. Şu an yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Solunum cihazına bağlı, uyutuyorlar. Ağrı kesici veriliyor. Çocuğumuzu görebiliyoruz. Doktorlar ilgileniyorlar. Durumu Allah'a kalmış. Diyecek bir şey yok, ne diyebilirim ki sadece dua ediyoruz" dedi.

Kaynak: Sabah
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...