Tgrt Haber

Bodrum'da orman yangını: 5 hektar küle döndü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Ağustos 2023 23:01 - Güncelleme : 25 Ağustos 2023 23:28

Çanakkale'deki büyük yangının ardından korkutan bir haber de Muğla'nın Bodrum ilçesinden geldi. Otluk ve makilik alanda çıkan yangın, kontrol altına alındı.

Çanakkale’de 22 Ağustos öğle saatlerinde başlayan ve yaklaşık 11 köyü etkileyen orman yangını​ günler süren çalışamların ardından kontrol altına alınmıştı. Ciğerlerimizi yakan olayın ardından dört bir yandan gelen yangın haberleri büyük bir tedirginlikle karşılıyor...

RÜZGARLA BİRLİKTE BİR ANDA YAYILDI

Akşam saatlerine doğru kötü bir haberde Muğla​'nın Bodrum​ ilçesinden geldi. Akyarlar Mahallesi’nde otluk ve makilik alanda yangın başladı. Alevler, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı.

Bölgeden alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar hemen durumu ekiplere bildirdi. Yangı ihbarının ardından bögeye Bodrum İtfaiye Grup Amirliği ve Bodrum Orman İşletme Şefliği ekipleri yangın yerine sevk edildi.

HELİKOPTERLER DE HAVALANDI

Yangın bölgesine hava unsurları da gönderildi. Karadan 10 itfaiye aracı, 5 orman arazözü, havadan 2 helikopterle yangına müdahale edildi. Söndürme Bodrum Mahalle Afet Gönüllüleri de destek verdi.

Yangın yaklaşık 3 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alındı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...