Tgrt Haber

Çanakkale'de yürek burkan görüntü! Bir yanda yangın, bir yanda deniz keyfi...

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Ağustos 2023 17:23 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 17:33

Çanakkale'de çıkan orman yangını sürerken, sahilde deniz keyfi yapan tatilciler ise denizin keyfini sürmeye devam etti.

Çanakkale​'de dün saat 12.30 suların başlayan ve hala devam eden büyük orman yangınına müdahale havadan ve karadan sürüyor. Bazı bölgelerde şiddetli rüzgar nedeniyle alevler zaman zaman yükseliyor. Ekipler canla başla mücadele ederken, tatilcilerin ise deniz keyfini bozmadığı görüldü.

HEM YÜZÜP HEM İZLEDİLER

8 söndürme uçağı ve 26 helikopter​ Çanakkale merkeze yakın mesafedeki yangın bölgesine su taşıyabilmek için defalarca sorti yaparak denizden su aldı. Güzelyalı Beldesi'nde tatil yapan vatandaşlar ise keyiflerini hiç bozmadı. Uçaklar su taşırken tatilciler, bir yandan denizde yüzdü bir yandan da hava taşıtlarını ve yangını izlediler.

Çanakkale'de yürek burkan görüntü! Bir yanda yangın, bir yanda deniz keyfi...

GECE BOYUNCA DEVAM EDECEK

Yangının büyük oranda çevrelendiği, söndürme ve soğutma çalışmalarının bu gece boyunca da devam edeceği kaydedildi.

Alevlere 2 bin 659 personel, 8 uçak​, 26 helikopter, 639 arazöz ve iş makinesi müdahale ediyor. Orman yangını​ nedeniyle Çanakkale-Çan yolu tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı. Çanakkale Boğazı'ndaki gemi trafiği çift taraflı olarak askıya alındı. Toplamda 337 hane ve bin 251 vatandaşın yaşadığı 9 köy tahliye edildi. Yaklaşık 83 vatandaş tedbir amaçlı hastanelere sevk edildi. Kronik rahatsızlığı olan 8 vatandaş müşahede altına alındı. Ulupınar köyünde 5 ev, Yağcılar köyünde 4 evde hasar meydana geldi. 85 küçükbaş, 3 büyükbaş olmak üzere toplam 88 hayvan telef oldu. 10 ahırın hasar aldığı belirtildi.

Çanakkale'de yürek burkan görüntü! Bir yanda yangın, bir yanda deniz keyfi...

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...