Türkiye şu sıralar iki mevsimi bir arada yaşıyor. Yurdun batısında güneş yüzünü göstermeye başlarken artan sıcaklıklar montları dolaba kaldırttı. İç ve doğu bölgelerde ise yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil oldu. Ancak ülkenin tamamına baharın geleceği gün de belli oldu. İşte Meteoroloji 14 Nisan hava durumu ve diğer detaylar...
Türkiye'de mevsimler adeta iç içe geçti. Batı bölgelerde güneşli hava etkisini artırırken sıcaklıklar ilkbaharı müjdelemeye başladı. Doğu illerinde ise durum tam tersi. Birçok şehirde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Ancak Meteoroloji'nin açıkladığı hava durumu raporuna göre, yurt genelinde hava şartlarındaki bu dengesizlik sona eriyor. Peki, bugün hava nasıl olacak? Bahar ne zaman tüm yurtta etkisini gösterecek? İşte 14 Nisan hava durumu tahminleri...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 14 Nisan tarihli hava durumu raporuna göre, Türkiye'nin doğu ve iç kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hâkim olacak. İç Anadolu’nun doğusu, Doğu ve Orta Karadeniz bölgeleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da aralıklı yağmur ve sağanak bekleniyor. Hakkari, Bitlis, Bingöl, Şırnak ve Siirt çevrelerinde ise yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Bu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışı da görülebilecek.
Yurdun batı kesimlerinde ise güneşli ve açık hava etkisini sürdürüyor. İstanbul, İzmir ve çevre illerde sıcaklıkların 20 dereceyi aşmasıyla birlikte montlar dolaplara kalktı. Buna karşın özellikle Doğu Anadolu'da birçok ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı okullarda eğitime ara verildi. Soğuk hava sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde don ve buzlanmaya yol açıyor. Bu durum nedeniyle sürücülerin ve vatandaşların olası kazalarnı karşı dikkatli olmaları istendi.
Meteoroloji, dört önemli başlıkta uyarıda bulundu: Kuvvetli yağış, toz taşınımı, çığ tehlikesi ve zirai don. Hakkari, Bitlis, Bingöl, Şırnak ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’da ise toz taşınımı ulaşımda aksamalar ve hava kalitesinde düşüşe neden olabilir. Ayrıca, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunurken, Marmara’nın güneyi, İç Anadolu, Göller Yöresi ve Karadeniz’in iç kesimlerinde zirai don riski söz konusu. Tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşların dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması gerekiyor.