Tgrt Haber

Burs tuzağına dikkat! Dolandırıcıların yeni hedefi bu kez üniversite öğrencileri!

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: Sabah Gazetesi
28 Ağustos 2024 08:27 - Güncelleme : 28 Ağustos 2024 11:55
Burs tuzağına dikkat! Dolandırıcıların yeni hedefi bu kez üniversite öğrencileri!

Dolandırıcılar vatandaşları her geçen gün farklı yöntemlerle tuzağa düşürmeye devam ediyor. Bu kez hedeflerinde üniversiteli öğrenciler var... Önce öğrencilere SMS ve sosyal medya üzerinden burs vaadinde bulunuluyor. Ardından bir hesap açtırılıp tuzağa düşürülüyor. İşte detaylar...

Türkiye'de her geçen gün yeni yöntemler geliştiren dolandırıcıların radarına bu kez üniversite öğrencileri girdi. Üniversitelerin açılmasına az bir süre kalmasından faydalanan dolandırıcılar​, öğrencileri burs​ vaadiyle tuzağa çekmeye çalışıyor.

SMS​ ya da sosyal medya​ üzerinden üniversiteli öğrencilere ulaşan dolandırıcıların, "Burs vereceğiz" vaadiyle öğrencilere önce hesap açtırıp daha sonra bu hesabın şifrelerini alıp istedikleri gibi para trafiğini yönettikleri öğrenildi. Dolandırıcıların bu hesaplardan yasadışı kumar başta olmak üzere kara para trafiğini yönettikleri ortaya çıktı.

Burs tuzağına dikkat! Dolandırıcıların yeni hedefi bu kez üniversite öğrencileri! - 1. Resim


BURS VAADİYLE TUZAĞA DÜŞÜRÜYORLAR

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; dolandırıcılar üniversiteli gençleri tuzaklarına düşürmeye çalışıyor. SMS ya da sosyal medya yoluyla öğrencilere ulan sahtekarlar burs vaadinde bulunuyor. Dolandırıcıların tuzaklarına düşürdükleri öğrencilere kendilerine ait bir numara ve mail adresini vererek, o bilgiler üzerine hesap açtırdıkları öğrenildi.

Burs tuzağına dikkat! Dolandırıcıların yeni hedefi bu kez üniversite öğrencileri! - 2. Resim


AÇTIRILAN HESAPLAR KARA PARA TRAFİĞİNDE KULLANILIYOR

Bu hesapların tüm sorumlulukları açan kişinin üzerine olurken, dolandırıcılar bu hesaplar üzerinde istedikleri gibi işlem gerçekleştirebilir duruma geliyor. Dolandırıldıklarını anlayan öğrenciler hesaplarının kapatılması için harekete geçiyor fakat hesap kapanana kadar yapılan tüm para trafiklerinden öğrenciler sorumlu oluyorlar.

Dolandırıcıların daha çok yasadışı kumar trafiğinde kazanılan parayı transfer etmek için bu yöntemi kullandıkları öğrenildi. 

TUZAĞA DÜŞEN GENÇLER KONUŞTU

Dolandırıcıların tuzağına düşen Yağmur isimli bir öğrenci yaşadıklarını şöyle anlattı;

"Burs başvurusu adı altında tüm bilgilerimi alıp Elektronik para kuruluşu hesabı açtırdılar. Her ay 3970 TL para yardımı yapacaklarını söylediler. Önce hesabıma 110 TL atıp hesabı doğrulamak için 105 TL atmamı istediler. Gönderdim fakat sonra ailemle paylaştığımda kötü niyetli şahsiyetler tarafından kandırıldığımı anladım" dedi.


Burs tuzağına dikkat! Dolandırıcıların yeni hedefi bu kez üniversite öğrencileri! - 3. Resim

Bir başka öğrenci Murat ise başından geçen olayı şu sözlerle ifade etti;

"Burs başvurusu adı altında tüm bilgilerimi alıp Elektronik para kuruluşu hesabı açtırdılar, 2500 TL para yardımı yapacaklarını söylediler. Önce hesabıma 105 TL atıp hesabı doğrulamak için 100 TL atmamı istediler. Gönderdim fakat sonra karşıma çıkan şikayetlerden yanıltıcı olduklarını anladım" 

Kaynak: Sabah Gazetesi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...