Tgrt Haber

Can Ataklı'ya 'tahrik ve aşağılama suçundan' soruşturma başlatıldı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
25 Aralık 2023 20:53 - Güncelleme : 25 Aralık 2023 21:57
Can Ataklı'ya 'tahrik ve aşağılama suçundan' soruşturma başlatıldı

Son dakika haberi: Gazeteci Can Ataklı hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatıldı. Ataklı şehit aileleri ve şehit babaları hakkında, "Kimsin lan kimsin. Şehit babası olunca canının istediğini söylemeye hakkın mı var?" demişti. 

Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı'ya ait olan sosyal medyada yayılan videoda, şehit aileleri ve şehit babalarına yönelik olumsuz ve saldırı niteliğinde ifadeler kullanıldığı iddasıyla soruşturma başlatıldı.

Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında 12 baba ocağına 12 şehit ateşi düştü. Kahraman askerler memleketlerinde son yolculuğuna uğurlanırken gazeteci Can Ataklı'nın şehit babası hakkında söyledikleri gündeme bomba gibi düştü. 

Elazığ’daki törende şehit babası Mehmet Aslan​, cenaze namazının ardından mikrofonu alarak, "Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala​'ya özgürlük isteyenlere hakkımı helal etmiyorum." dedi.

Ataklı kişisel YouTube hesabında "Kavala'ya ve Öcalan'a özgürlük isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz' diyor. Kimsin lan kimsin? Şehit babası olunca canının istediğini söylemeye hakkın mı var?" ifadelerini kullanmıştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada yayınlanan videoda gazeteci Can Ataklı'nın bu sözleri nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan Ataklı'ya re'sen soruşturma başlattı. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...