Tgrt Haber

Çanakkale Boğazı fırtınaya esir oldu, gemi geçişleri durduruldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
11 Kasım 2023 13:35 - Güncelleme : 11 Kasım 2023 13:56

Çanakkale Boğazı'nda öğle saatlerinde sonra fırtına etkisini iyice artırdı. Fırtına nedeniyle boğazda gemi trafiği çift yönlü olarak durduruldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) uyardığı şiddetli fırtına​ birçok bölgede etkisin göstermeye başladı. Çanakkale Boğazı​'nda gece saatlerinde başlayan fırtına öğle saatlerinde sonra etkisini iyice artırdı. 

BOĞAZ ÇİFT YÖNLÜ OLARAK KAPATILDI

Kuzey Ege Denizi’nde fırtına nedeniyle Geyikli-Bozcaada, Kabatepe-Gökçeada hattında feribot​ seferleri iptal edildi. Çanakkale Boğazı’nda fırtınanın etkisinin göstermesiyle birlikte Kuzey ve Güney yönden gemi trafiğine geçici olarak kapatıldı.

Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü, telsiz anonsuyla boğazın her iki yönden geçişlere kapatıldığını diğer gemilerin kaptanlarına bildirdi.

DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİ DE İPTAL EDİLMİŞTİ

Marmara bölgesinin genelinde etkili olan lodos nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesince işletilen Bursa Deniz Otobüsü (BUDO) seferlerinden bazıları, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

BUDO'nun internet sitesinden yapılan duyuruda; saat 08.00'deki Bursa (Mudanya) - İstanbul​ (Eminönü/Sirkeci), 08.00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya), 09.30 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 09.30 Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas), 10.00 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ile 10.30'daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya) seferlerinin iptal edildiği aktarıldı.

Çanakkale Boğazı fırtınaya esir oldu, gemi geçişleri durduruldu

METEOROLOJİ'DEN YENİ UYARI: METREKAREYE 100 KG YAĞIŞ DÜŞECEK

Öte yandan Meteoroloji'den kritik cumartesi uyarısı geldi. Marmara (Edirne ve Bilecik hariç), Çanakkale, Balıkesir’in batı ilçeleri ile İzmir’in kuzeyi, Muğla'nın kıyı kesimleri, Zonguldak ve Düzce çevrelerinde kuvvetli, İzmir, Balıkesir, Manisa ile batı kesimleri başta olmak üzere Aydın’da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...