Tgrt Haber

Çanakkale Savaşı’ndan kaldı, tam 108 yıllık! Patlamamış mühimmat böyle imha edildi

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
16 May 2023 16:57 - Güncelleme : 16 May 2023 17:02

Türk ve dünya tarihinde yeri en önemli zafer olan Çanakkale’de 1. Dünya Savaşı’ndan kalma bazı mühimmatlar ortaya çıkıyor. Çanakkale Savaşları'ndan kalma 108 yıllık patlamamış top mermisi imha edildi.

Eceabat ilçesi sınırları içinde kalan Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası​'nda Lone Pine’ın arka tarafında Çanakkale Muharebeleri’nden kalma top mermisi bulundu. Dünya’nın en iyi korunmuş muharebe sahalarından biri olan Tarihi Alan sınırları içerisinde Arıburnu yürüyüş güzergahında Artillery Road-Topçu yolu yakınlarında patlamamış top mermisi tespit edildi. 

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre Mermi, Orman Genel Müdürlüğü tarafından tespit edildikten sonra Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'na bildirildi. Bugün saat 10.30 sularında top mermisinin bulunduğu alana giden Tarihi Alan Başkanlığı, Jandarma ve İtfaiye ekipleri incelemelerde bulundu. Yapılan inceleme sonunda top mermisinin herhangi bir tehlikeye sebebiyet vermemesi için ivedi bir şekilde imha edilmesine karar verildi.

BOMBA İMHA EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ

Top mermisinin bulunduğu yerin az ilerisinde çukur kazıldıktan sonra tedbirli bir şekilde çukura yerleştirildi. 6 inçlik bir donanma topuna ait olduğu tahmin edilen top mermisi bulunduğu bölgede 12.38’de Jandarma bomba imha ekipleri tarafından imha edildi.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...