Tgrt Haber

Elazığ ve Balıkesir'de orman yangını: Ekipler canla başla alevlere müdahale ediyor

Editör: Merve Yaz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, tgrthaber.com
20 Haziran 2024 14:24 - Güncelleme : 20 Haziran 2024 17:43

Elazığ'ın Maden, Balıkesir'in Bigadiç, Adana'nın Aladağ ve Çanakkale'nin Ezine ilçelerinde orman yangını çıkmıştı. Elazığ'ın Maden ve Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde alevlerle mücadele devam ederken Adana ve Çanakkale'den sevindiren haber geldi. İki noktadaki orman yangınları kontrol altına alındı.

Çanakkale’nin Ezine​ ilçesinde tarım arazisinde çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangın Ezine ilçesine bağlı Kumburun yakınlarında saat 13.30 sıralarında tarım arazisinde başladı.

Çanakkale'de orman yangını! - 2. Resim

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Yangın rüzgârın etkisiyle geniş bir alana yayıldı ihbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale edildi. Bölgeden gelen son bilgilere göre; yangın kontrol altına alınmış durumda.

Çanakkale ve Elazığ'da orman yangını! - 3. Resim

ELAZIĞ​ DA ALEV ALEV 

Henüz bilinemeyen bir nedenle saat 11.00 sıralarında Elazığ'ın Maden​ ilçesine bağlı Kışlacı Mahallesi'nde yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın Tepecik köyüne kadar ilerledi. Yaklaşık 4 saattir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, itfaiye, İl Özel İdaresi, jandarma, ilçe belde belediyesi ekipleri ile TEDAŞ ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.

Çanakkale ve Elazığ'da orman yangını! - 4. Resim

EKİPLER CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR 

Olay yerinde yangın ile ilgili son bilgileri aktaran mahalle muhtarı Yılmaz Selçuk, "Saat 11.00 itibariyle Gezin Kışlacı mevkisinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Çanakkale ve Elazığ'da orman yangını! - 5. Resim

Sağ olsun, şu anda Orman İşletme ekipleri, müdüründen şefine kadar, bütün ekipler canla başla çalışıyorlar. Şu anda yangını söndürmek için canla başla çalışıyoruz. Greyder ve dozer gibi iş makineleri de burada" dedi.

ADANA'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Adana'nın Aladağ ilçesine bağlı Pos Mahallesi Kökez mevkisinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler anız yaktı. Kısa sürede anız yangını ormana sıçradı. Vatandaşların orman yangınını bildirmesi üzerine Orman Bölge Müdürlüğü Feke Orman İşletme Şefliğine bağlı ekipler yangına havadan ve karadan müdahale başlattı. Alevler kontrol altına alındı.

Çanakkale, Elazığ, Balıkesir ve Adana'da orman yangını! Ekipler canla başla alevlere müdahale ediyor - 5. Resim

BALIKESİR

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde, ziraat alanında çıkan yangının söndürülmesi için çalışma başlatıldı. İlçeye bağlı kırsal Esenli Mahallesi yakınında bir tarım arazisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede çevreye yayıldı. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünce olay yerine ekipler sevk edildi. Havadan ve karadan müdahale başlatan ekipler, yangını kontrol altına almaya çalışıyor

Çanakkale, Elazığ, Balıkesir ve Adana'da orman yangını! Ekipler canla başla alevlere müdahale ediyor - 6. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...