Tgrt Haber

Çanakkale'de orman yangını! Ekipler müdahaleye başladı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
30 Temmuz 2023 18:40 - Güncelleme : 30 Temmuz 2023 18:51

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde çıkan yangın kısa süreli paniğe neden oldu. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, müdahale ederek yangını kontrol altına aldı. Yangın sonucu iki dönümlük arazi zarar gördü

Sıcaklıkların rekor seviyelere yükselmesiyle ülkenin dört bir yanından yangın haberleri gelmeye başladı. Çanakkale'de Gelibolu Yarımadası​ Tarihi Alan bölgesinde yangın çıktı. Dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar durumu ekiplere bildirdi.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Yangına havadan 5 helikopter, karadan ise Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 ilk müdahale aracı, 15 arazöz, 8 su ikmal aracı, 5 dozer, 5 helikopter, 5 treylerin yanı sıra çevre belediyelere ait 4 itfaiye aracı ve 250 orman işçisiyle müdahale edildi.

İKİ DÖNÜMLÜK ARAZİ ZARAR GÖRDÜ

Kısa sürede kontrol altına alınan yangının ardından bölgede soğutma çalışmalarına başlandı.
Yangında iki dönümlük orman arazisi zarar gördü.

Çanakkale Orman Bölge Müdürü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir de bölgeye gelerek yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...