Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçim startını Malazgirt'ten verdi: İllerimizi geri almaya hazır mıyız?

26 Ağustos 2023 11:25 - Güncelleme : 26 Ağustos 2023 13:12
Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçim startını Malazgirt'ten verdi: İllerimizi geri almaya hazır mıyız?

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü programı kapsamında geldiği Muş'un Malazgirt ilçesinde konuşma yaptı. Erdoğan, "İllerimizi geri almaya hazır mıyız? Bazı başlangıçlar vardır tarihin akışını değiştirir, bu kez de cumhuriyetin yeni asrına böyle bir başlangıçla girmek istiyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü programı kapsamında geldiği Malazgirt'te önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Malazgirt'te açtıkları kapıyı, Söğüt'te diktikleri çınarla yedi iklim, üç kıtaya yayan kahramanlara layık olmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Erdoğan, milletçe bin yıldır bunun yapıldığını vurgulayarak, "İrili ufaklı onlarca beyliğiyle, Selçuklusuyla, Osmanlısıyla, Cumhuriyeti'yle hep aynı vatan davasının peşinden gittik, gidiyoruz. Yol uzun. Hacı Bayram'ın, Hacı Bektaş'ın gönüllere, ilmik ilmik işlediği, Mimar Sinan'ın nakış nakış taşa kazıdığı bir serencamı beraberce yaşadık. Acısıyla, tatlısıyla bu coğrafyada yaşadığımız her hadise bize vatanımızın kıymetini tekrar tekrar gösterdi. Malazgirt Zaferi​'ni yeni bin yılın başında kazanmıştık. Şimdi ikinci bin yılın başında yine aynı heyecanla buradayız." diye konuştu.

Erdoğan, Malazgirt ilçesinde 100 binlerce kişiye hitap ediyor.

"MALAZGİRT'TE TEK MİLLET SESİ YÜKSELİYOR"

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bunların derdi eşitlik dem refah değil hepimizi kuşatan maziden atiye uzanan o kadim köprüyü yıkarak yeniden kendilerine alan açmaktır. Bu sene de bugün buradan verdiğimiz görüntü tüm hevesleri kursakta bırakıyor.Malazgirt, Edirne'nin de İstanbul'da büyük kardeşidir. Bizi büyük zaferlere götüren çıkış işte burasıdır. Bu topraklarda yaşayanlar kökenlerine, farklılıklarına bakmaksızın aynı gaye uğruna kenetleniyor. Bakın yüz binler şu anda Malazgirt Ovasında. Bu meydandan tek millet mesajı yükseliyor. Bu meydandan tek bayrak mesajı yükseliyor. Tek vatan mesajı yükseliyor."

ERDOĞAN'DAN YEREL SEÇİM MESAJI

"İkinci bin yılın başında bu kez 31 Mart'ta, yerel yönetim seçimlerine hazır mıyız? İllerimizi geri almaya hazır mıyız? Bazı başlangıçlar vardır tarihin akışını değiştirir, bu kez de cumhuriyetin yeni asrına böyle bir başlangıçla girmek istiyoruz."

Erdoğan' devlet erkanıyla birlikte Malazgirt çıkarması yaptı.

"Birilerini sürekli karamsarlık yaymaya çalışmasına bakmayın. Türkiye Yüzyılı'nın inşasının önüne geçilemeyecektir. Her fırsatta ne diyoruz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız diyoruz. Mankurtlara rağmen bunu başaracağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Yeniden buluşmak ve kucaklaşmak dileğiyle sizleri Allah'a emanet ediyorum."

Malazgirt'teki bu buluşmayı, Türkiye Yüzyılı'nın yeni bir ahitleşmesi olarak kabul ettiğini belirten Erdoğan, Sultan Alparslan'ı ve aziz şehitleri tekrar tazimle yad ettiğini söyledi. Jandarma Mehteran Birliğinin gösteri sunduğu törende, Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Erdoğan'a ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye günün anısına hediye takdim etti. Erdoğan, Bahçeli ve Yıldız'ın ellerini havaya kaldırarak vatandaşları selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcılarla aile fotoğrafı da çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt'te çok sayıda vatandaşa hitap etti.

Törene, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve Kuvvet Komutanları, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, AK Parti Genel Başkanvekilleri Binali Yıldırım ve Efkan Ala, bazı milletvekilleri ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan da katıldı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...