Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güçlü bir geleceğe yürüyeceğiz

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
25 Ağustos 2023 16:14 - Güncelleme : 25 Ağustos 2023 17:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güçlü bir geleceğe yürüyeceğiz

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'te Ahlat etkinlik alanında açıklamalarda bulundu. Malazgirt Zaferi'nin önemine dikkat çeken Erdoğan, "Türk milletinin şanlı tarihini öğrenmek isteyenler Ahlat ve Malazgirt'i ziyaret etsin. Burası Kubbetü'l-İslam ünvanına sahip üçüncü yerdir. Bu topraklardaki mevcudiyetimizin sicil belgesidir." dedi.

Bitlis'te Ahlat​ Etkinlik Alanı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan​, "Geçmişten ibret alarak daha güçlü bir geleceğe yürüyeceğiz. Zaferlerimizin ve gurur günlerimizin her birini yeni bir kucaklaşmanın zemini haline getirmek istiyoruz." dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Türk milletinin şanlı tarihini öğrenmek isteyenler Ahlat’ı ve Malazgirt’i ziyaret etsin. Ahlat 8 bin 200 ecdad mezarıyla birlikte bu topraklardaki mevcudiyetimizin belgesidir.

Anadolu’nun fatihi Malazgirt​ destanının şanlı komutanı Sultan Alparslan’ı ve tüm şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla yad ediyorum.

Ahlat yolunda vefat eden Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun hocamıza bir kez daha rahmet diliyorum.

"BİRLİKTE GELECEĞE YÜRÜYORUZ"

Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet nesli olarak birlikte geleceğe yürüyoruz. Tarihimizde zafer ayı olarak geçen Ağustos ayını hep birlikte idrak ediyoruz. Bugün Ahlat'tayız, yarın Malazgir'te olacağız. Gurur günlerinden her birinin yeni bir kucaklaşmanın zemini haline getirmek istiyoruz.  Geçmişten ibret alarak daha güçlü bir geleceğe yürüyeceğiz. Zaferlerimizin ve gurur günlerimizin her birini yeni bir kucaklaşmanın zemini haline getirmek istiyoruz.

Şimdi 31 Mart'a hazırlanıyor muyuz? İstanbul Ankara olmak üzere buraları adeta çöp çukura çeviren zihniyetten geri alıyor muyuz?

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...