Tgrt Haber

Yargıtay’dan emsal ‘kadına şiddet’ kararı: Eşine fırlattığı çaydanlık silah sayıldı, 3 yıl hapse çarptırıldı

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: SABAH
23 May 2022 10:08 - Güncelleme : 23 May 2022 10:16
Yargıtay’dan emsal ‘kadına şiddet’ kararı: Eşine fırlattığı çaydanlık silah sayıldı, 3 yıl hapse çarptırıldı

Uşak’ta birlikte çay içerken tartıştığı eşine çaydanlık fırlatan Rafet Gürsoy, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Genç kadının şikayetini geri çekmesine rağmen olay ‘kamu davası’na dönünce ceza iptal edilmedi. Temyiz için Yargıtay’a giden Gürsoy’un cezası Yüksek Mahkeme tarafından da onandı.

Uşak’ta Rafet Gürsoy isimli bir kişi, tartıştığı eşine çaydanlık fırlattı. Aldığı darbeyle yaralanan kadın, hastanede tedavi görmesinin ardından eşinden şikayetçi oldu. Kısa süre sonra eşi şikayetini geri çekmesine rağmen hapis cezasına çarptırılan Gürsoy, Yüksek Mahkeme’ye başvurunca Yargıtay’dan emsal karar çıktı.

TARTIŞIRKEN EŞİNE ÇAYDANLIK FIRLATTI

Uşak​'ın Eşme ilçesinde meydana gelen olayda, Zeliha ve Rafet Gürsoy çifti, çeşitli nedenlerden şiddetli geçimsizlik yaşamaya başladı. Çift, Ağustos 2018'de akşam yemeğinin ardından çay içerken tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle Rafet Gürsoy, çaydanlığı eşi Zeliha Gürsoy'a fırlattı.

“BASİT TIBBİ MÜDAHALE İLE GİDERİLEMEZ”

Zeliha aldığı çaydanlık darbesi sonrasında yaralanınca hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, talihsiz kadının yarasının "basit tıbbi müdahale ile giderilemez" olduğunu raporladı. G, kocasından şikâyetçi oldu, ancak iki hafta sonra şikayetinden vazgeçti. İfadesi alınan R G ise suçlamaları kabul etti.

ŞİDDET ‘KAMU DAVASI’NA DÖNDÜ

Z G, her ne kadar ikinci ifadesinde şikayetinden vazgeçse de olayla ilgili Eşme Asliye Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldı. Mahkeme, çaydanlığı silahtan saydı ve R G'a "kasten yaralama​" suçundan 2 yıl 13 ay 15 gün hapis cezası​ verdi.

İTİRAZIN ARDINDAN CEZA ARTTI

 Karara yapılan itiraz ile dosya İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi'ne gitti. İstinaf Mahkemesi, hapis cezasını kaldırarak, sanığın 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla cezalandırılması gerektiğine hükmetti. İstinaf'ın kararı sonrasında hükümle ilgili olarak temyiz başvurusunda bulunuldu. Dosya, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'ne geldi.

‘YARALAMA KASTI İLE YAPILMIŞ’

Temyiz incelemesini yapan daire, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi'nin kararını hukuka uygun olduğuna vurgu yapılarak, sanığın, haksız tahrik hükümlerinin üst hadden uygulanmasının gerektiğine, yaralama kastı olmadığına yönelen ve yerinde görülmeyen temyiz sebeplerinin reddiyle, hükmün onanmasına karar verildi. Kararla birlikte çaydanlığın silahtan sayılması da Yargıtay kararları arasına girmiş oldu.

Kaynak: SABAH

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...