Tgrt Haber

Çetenin çalışma yöntemi deşifre oldu! 400 emekli ile 100 milyon liralık vurgun

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
07 Kasım 2023 14:51 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 15:55

Manisa, İzmir ve Antalya'da faaliyet gösteren "emeklilik çetesi" çökertildi. 26 şüpheli eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Çetenin, vatandaşları sahte raporlarla malulen emekli edip ÖTV muafiyetli otomobil aldırdıkları ortaya çıktı.

Devleti on milyonlarca zarara uğratan "emeklilik çetesi" üyeleri Manisamerkezli 3 ilde yapılan eş zamanlı operasyonla yakalandı. Çete başarılı bir operasyonla çökertildi. Soruşturma Manisa'da başlatıldı. Polis 9 ay boyunca teknik ve fiziki takip yaptı, delil topladı. Aralarında kamu görevlilerinin de olduğu çete sahte rapor aldırdığı vatandaşları malulen emekli ediyordu.

100 MİLYON LİRALIK VURGUN

Askerlik için de “çürük raporu” aldırıyorlardı. Sahte engelli raporlarıyla otomobillerde de ÖTV muafiyeti sağlıyorlardı. Bu yolla 400 kişiyi emekli ederek, devleti yüz milyon liralık zarara uğrattılar. "Emeklilik Çetesi"nin Manisa dışında İzmirve Antalya'da da faaliyet gösterdiği tespit edildi. Operasyonun düğmesine 3 şehirde eş zamanlı basıldı. 26 şüpheli gözaltına alındı. Didik didik edilen adreslerdeki suça ilişkin çok sayıda belge ve dokümana el konuldu. Operasyon kapsamında belirlenen adreslere yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet kuru sıkı tabanca, 3 adet av tüfeği, 748 adet tarihi sikke, 168 adet fişek, 27 şişe kaçak alkol, 108 bin TL nakit para, çok sayıda belge ve doküman ele geçirildi.

10 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Çetenin çalışma yöntemleri de deşifre edildi. Çete üyeleri aracılar vasıtasıyla ya da kendilerine ulaşan "müşteri" olarak tabir ettikleri sağlıklı kişilere "usulsüz rapor" aldırıyordu. Karşılığında da kişi başı 30 ila 100 bin lira arasında para alıyorlardı. 10 şüpheli; örgütün faaliyetleri kapsamında; "nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve rüşvet" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...