Tgrt Haber

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Angelina Jolie'yi topa tuttu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
07 Kasım 2023 13:53 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 14:32

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Angelina Jolie'yi topa tuttu. Herzog, Jolie için "Angelina Jolie, İsrail halkına kendini savunma hakkı tanımıyor dedi.

İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırılar tüm şiddetiyle devam ediyor. Savaşın ilk gününden bu yana sanatçısından politikacısa toplumun her kesiminden İsrail'e tepkiler gelmeye devam ediyor. En son dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie​, İsrail'in saldırılarına tepki göstermişti

Saldırılar nedeniyle dünyadaki herkes gibi çok kırgın ve kızgın olduğunu söyleyen Jolie, "İsrail'de yaşananlar bir terör eylemidir. Ancak bu, Gazze'de gidecek hiçbir yeri olmayan, yiyecek ve suya erişimi olmayan, tahliye imkanı olmayan ve hatta sığınmak için sınırı geçme gibi temel bir insan hakkı olmayan sivil halkın bombalanması sırasında kaybedilen masum hayatları haklı gösteremez" demişti.

JOLIE: DÜNYA LİDERLERİ BU SUÇLARA ORTAK OLMAKTADIR"

Gazze'nin son 20 senedir açık hapishane olduğunu ve bugün hızlı bir şekilde toplu mezara dönüştüğünün altını çizen Jolie,taraflara ateşkes​ çağrısında bulunup, "İnsani ateşkes talebini reddedip, BM Güvenlik Konseyinin her iki tarafa da ateşkes dayatmasını engelleyerek dünya liderleri bu suçlara ortak olmaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Angelina Jolie'yi topa tuttu

HOLLYWOOD YILDIZINI TOPA TUTTU

Isaac Herzog​, İngiliz televizyoncu Piers Morgan'a konuk oldu ve Hollywood yıldızını topa tuttu. Gazze'ye saldırı konusunda Jolie'nin eleştirilerine tamamen karşı çıktığını söyleyen Herzog, ünlü oyuncunun hiç Filistin'de ya da İsrail'de bulunmadığını belirtti.

"Sanırım hiç Gazze'ye gitmedi, hiç buraya gelmedi. Hiçbir zaman gerçekleri yerinde görmedi" diyen Herzog, "Kusura bakmayın ama Gazze'deki insanlar savaşın olduğunu biliyor ancak onların hayatta kalmasını engelleyecek hiçbir insani kriz yok" diye konuştu.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...