Tgrt Haber

CHP ipleri kopardı! Halk TV ile bütün anlaşmalar feshedildi

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Ajanslar
22 Temmuz 2023 19:52 - Güncelleme : 22 Temmuz 2023 20:45
CHP ipleri kopardı! Halk TV ile bütün anlaşmalar feshedildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP'nin Halk TV ile tüm ilişkisinin sona erdiğini açıkladı. Yapılan açıklamada anlaşmanın tek taraflı ve tazminatsız şekilde feshedildiği bildirildi.

Seçim yenilgisi sonrası değişim tartışmalarının gündemden düşmediği CHP​'de sular durulmuyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu​ öncülüğünde gerçekleşen ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​'nun yol arkadaşlarının da dahil olduğu gizli toplantının ifşalanması sonrası bu sefer yeni gelişme yaşandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem​, yaptığı yazılı açıklamada CHP’nin Halk TV​ ile tüm ilişkisinin sona erdiğini duyurdu.

CHP’li Erdem, açıklamasında, “Halk TV isimli televizyon kanalı ile partimiz arasında yapılmış olan ve Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay denetimine tabi; 01.01.2023 tarihli protokolün 6.3. maddesi kapsamında, partimiz tek taraflı fesih hakkını kullanmış, Halk TV ile tüm ilişkimiz sona ermiştir” ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ EROL HALK TV'YE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

CHP Muğla İl Başkanı Hüseyin Erol da seçim sonuçlarının ardından muhafelete yönelik eleştirileri nedeniyle Halk TV'ye tepki göstermişti.

Sözcü TV ve Halk TV'de Kılıçdaroğlu'na yönelik ağır eleştirilerin artmaya başlaması sonrası Erol, “Parayı CHP'den alıyorlar, Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanını, milletvekillerimizi, büyükşehir belediye başkanlarımızı kışkırtarak parti içinde sorgulama yaratmaya çalışıyorlar” ifadesini kullanmıştı.

TAZMİNATSIZ FESİH

CHP'nin Ankara 54. Noterliği'nde gönderdiği fesihnamede şu ifadelere yer verildi:

"Sayın muhatap, tarafınızla müvekkil Cumhuriyet Halk Partisi arasında, 01.01.2023 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. Bu sözleşmenin 9.11. numaralı maddesi ile zaten daha önce varsa tarafınızla imzalanmış tüm sözleşmeler sonlanmıştı.

01.01.2023 tarihli sözleşmenin 6.3. maddesi, 7 gün önceden bildirmek kaydı ile sözleşmenin tek taraflı ve tazminatsız olarak feshedilebileceğini düzenlemektedir.

Bu çerçevede, işbu ihtarın tarafınıza tebliğinden itibaren sözleşmede yazılı sürenin (7 gün) geçmesi ve sözleşmeyi yukarıdaki madde uyarınca tek taraflı ve tazminatsız olarak feshettiğimiz, feshin kabule bağlı olmadığını, bu süreden sonra sözleşmeye konu hizmetin tarafınızdan alınamayacağını ve bu güne dek iki tarafın yükümlülüklerinin devam edeceğini vekaleten saygılarımızla bildiririz."

Kaynak: Ajanslar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...