6 Şubat depremi sonrası şehirlerin sembol meydanlarından, caddelerinden geriye moloz yığınları kaldı. Yaşanan felaketin öncesi ve sonrası kareleri hafızalardan silinmeyecek büyük acılar bıraktı.
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler hem merkez üssünde hem de bölge şehirlerde derin yıkımlara sebep olmuştu. Yaklaşık 50 bini aşkın insanın kaybedildiği sarsıntılarda binlerce yapı ağır hasar aldı. Şehirlerin sembol caddeleri, meydanları bomboş görüntüsüyle yürek acıttı. Fotoğrafçıların deprem öncesi çektiği cıvıl cıvıl caddelerden fotoğraflar artık sadece bir anı olarak kaldı.
Depremin en büyük yıkım yaşattığı yerlerden biri Antakya’ydı. Antakya’nın deprem öncesi ve sonrası görüntüleri, yaşanan felaketin ve acının boyutunu gözler önüne serdi.
Antakya ilçesinde bulunan ve en işlek caddesi olan Saray Caddesi’ni depremden yaklaşık 1 ay önce görüntüledi. Şener, depremin 2. günündeyse tanınmaz hale gelen caddeyi yeniden görüntüledi. Şener’in kayıt altına aldığı görüntülerde Saray Caddesi’nin adeta yok olduğu görüntüler izleyenlerin yüreğini burktu.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen iller arasında Adıyaman da yer alıyor. Binlerce binanın yıkıldığı Adıyaman’daki değişim, deprem öncesinde ve deprem sonrasında aynı açılardan çekilen dron görüntüleri ile gözler önüne serildi. Görüntülerde deprem öncesinde ayakta duran birçok binanın yıkıldığı gözlemlendi.
"Asrın felaketi" olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen illerden olan Malatya’da deprem öncesi ve sonrası çekilen dron görüntüleri, şehirdeki yıkımın büyüklüğünü gözler önüne serdi.
Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, felaketten önce ve sonrasında kentin işlek caddelerinde havadan çekilen görüntüler yıkımın boyutunu gözler önüne serdi.
ABD'li uydu şirketi Maxar Technologies, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinin depremden önceki ve sonraki haline ilişkin uydu görüntülerini böyle paylaştı.
Halep hükümdarı Nureddin Zengi tarafından yaptırılan, tarihi Ulu Cami’nin minaresinde bulunan saat yıkıldı. 1170-1175 yılları arasında Nureddin Zengi tarafından yaptırıldığı tahmin edilen, klasik İslam mimarisinin günümüze ulaşan zengin örneklerinden biri olan camii, halk arasında ‘Kızıl Kilise’ olarak da biliniyor.
Dünyanın "En büyük doğal akvaryumu" olarak bilinen Şanlıurfa'daki tarihi Balıklıgöl'ün suyunun rengi değişti, balıkların büyük çoğunluğunun öldüğü görüldü.