Tgrt Haber

Çocuklarının cansız bedenini kucağına alıp acısını haykırdı: İsrail'in hedefi bu çocuklar

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: TGRT Haber
30 Ekim 2023 15:35 - Güncelleme : 30 Ekim 2023 16:05

İsrail saldırılarında 2 çocuğunu da kaybeden baba, evlatlarının cansız bedenini kucağına alarak acısını haykırdı.

İsrail'in Filistin​'e 7 Ekim günü başlattığı hava saldırıları​ 24. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. Gazze​'ye gece gündüz demeden düzenlenen saldırılarda 3 bin 500 çocuk hayatını kaybetti. 

Şerin koca bir enkaza döndüğü saldırılarda tam 29 bin bina yerle bir oldu. İnsanlık dramının yaşandığı bölgeden her gün acı görüntüler gelmeye devam ediyor. 

Hastane önünde çekilen video izleyenleri kahretti. 2 çocuğunu da kaybeden acılı baba evlatlarının cansız bedenini kucağına alarak isyan etti. Konuşurken gözyaşlarına boğulan baba, "İşgalcilerin hedefi bu çocuklar​. Hepsi öldü" dedi. 

3 BİN ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ 

Öte yandan  Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Şifa Hastanesi yakınında düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

Kudra, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de düzenlediği saldırılarda öldürülenlerin sayısının 3 bin 457'si çocuk, 2 bin 136'sı kadın olmak üzere 8 bin 306'ya, yaralananların sayısının ise 21 bin 48'e yükseldiğini söyledi.

İsrail saldırıları nedeniyle 25 hastanenin hizmet dışı kaldığını, 25 ambulansın da hedef alındığını kaydeden Kudra, İsrail'in hasta ve yaralıları kurtarma görevini yerine getirememesi için ambulansları kasıtlı şekilde hedef aldığını, yardım hareketliliğini felce uğrattığını vurguladı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...