Tgrt Haber

Gazze'de acı bitmiyor... Doktor kalbi duran kadına sedyeye çıkarak kalp masajı yaptı

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: Anadolu Ajansı
30 Ekim 2023 10:31 - Güncelleme : 30 Ekim 2023 10:46

İsrail saldırılarında kalbi duran kadını hayata döndürmeye çalışan doktor sedyeye çıkarak kalp masajı yaptı.

 İsrail'in Filistin​'e yönelik başlattığı saldırılar 24. gününde de devam ediyor. Yoğun bombardımanın yaşandığı Gazze​'de binlerce sivil hayatını kaybetti. Füze ve bomba saldırılarının hedefi olan şehir adeta koca bir enkaza dönüştü. 29 bin konutun yerle bir olduğu bölgede sağlık sistemi de tamemen çöktü. 

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin kuzeyine düzenlediği yoğun saldırılarda Endonezya Hastanesi çevresinin bombalandığı, saldırılarda ölü ve yaralıların olduğu, sivillerin evlerinin zarar gördüğü belirtildi. İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye Kampı'ndaki saldırılarında El Hoca bölgesindeki El Halabi ailesinden yaralı bir bebek ve kalbi duran bir yaralı Endonezya Hastanesi'ne getirildi. Doktorun kalbi duran kişiyi sedye üzerinde kalp masajı yaparak hayata döndürme çabası kameraya yansıdı.

GAZZE'DE SON DURUM 

Öte yandan İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne gece boyunca düzenlediği şiddetli saldırılarda 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar 23. gününde devam ediyor.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in güneydeki Refah kentinde bir ev ile kuzeydeki Beyt Lahiya'ya düzenlediği hava saldırılarında 3 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre ise İsrail güçlerinin Han Yunus ve Refah kentlerine düzenlediği saldırılarda en az 57 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin çoğunun ise evleri yıkılan ve bu bölgelere sığınmış siviller olduğu aktarıldı.

Gazze'nin batısındaki Şati Mülteci Kampı'na yönelik saldırılarda da onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı, çoğunun hala enkaz altında olduğu belirtiliyor.

Yine Gazze'nin batısında bulunan Tel Hava Mahallesi'nde de 6 katlı bir binanın bombalanması sonucu ölenlerin ve yaralananların olduğu ifade ediliyor.

Gazze'nin Zeytun Mahallesi'ne düzenlenen saldırıda da en az 30 kişinin yaşamını yitirdiği, Cibaliya Mülteci Kampı'na yönelik saldırıda ise 45 kişinin öldüğü veya yaralandığı aktarıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...