Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin merkez üssünde: Tüm imkanlarımızı seferber ettik

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
08 Şubat 2023 13:01 - Güncelleme : 08 Şubat 2023 18:04

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirdiği incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesi için tüm imkanlarla seferber edildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, isteyen depremzedelerin Antalya, Alanya ve Mersin'deki anlaşmalı otellerde konaklayabileceğini duyurdu. Erdoğan, depremde zarar gören her aileye ilk etapta 10 bin lira para yardımı yapılacağını da ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremle sarsılan Kahramanmaraş​'a geldi. Burada incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefat​ ve yaralı​ sayısını da açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem​ felaketinin 10 ili vurduğunu kaydederek "Şu an itibariyle ne yazık ki vefat​ edenlerin sayısı 8 bin 574, yaralı​ sayısı 49 bin 133, yıkılan bina sayısı 6 bin 744" dedi.

'İLK GÜN BAZI SIKINTILAR YAŞANDI'

Deprem​ bölgesi için bütün imkanların seferber edildiğini ve başta AFAD olmak üzere çalışmalarını belediyelerle yürütüldüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk gün bazı sıkıntılar yaşandı ama ikinci gün ve bugün duruma hakimiyet tesis edildi. Enkazdaki çalışmalarımız devam ediyor ama bir yandan da enkaz kaldırma çalışmaları başlayacak. Endişe etmeyin, vatandaşlarımızın sokakta kalmasına asla müsaade edemeyiz" dedi.

DEPREMZEDELERİN BARINMA VE DİĞER İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK

Antalya, Alanya ve Mersin'deki otellerle görüşmeler gerçekleştirdiklerini de kaydeden Erdoğan, isteyen depremzedelerin buralardaki anlaşmalı otellerde konaklayabileceğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Otellerde kalma arzusunu ortaya koyan vatandaşlarım olursa biz vatandaşlarımızı bu illerdeki otellere yerleştirmeye hazırız. Çok ciddi sayıda oda kapasitesine ulaştık. Yeme içme gibi tüm ihtiyaçlar karşılanacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin merkez üssünde: Tüm imkanlarımızı seferber ettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Onikişubat Stadyumu'nda kurulan çadır kentte vatandaşlarla görüştü

DEPREMZEDELERE 10 BİN TL DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, akaryakıtta bazı sıkıntılar bulunduğunu ve bunları peyderpey aşıldığını belirterek şunları söyledi:

"AFAD'ın açıklamaları dışında provokatörlere fırsat vermemenizi özellikle istiyorum. Bugün birlik olma zamanıdır. Dayanışma zamanıdır. Bizler bütün imkanlarımızı seferber etmiş vaziyetteyiz. Şu an itibariyle bazı hazırlıkları yapıp hasar tespitiyle de birlikte ailelere desteğimizi vereceğiz. Hazine Maliye'den bu konuda belli bir bütçeyi ayırmış vaziyetteyiz. İnşallah bu bütçeyle beraber hasar tespitleriyle her ailemize onları rahatlatacak bir rakamı vereceğiz. Bunu 10 bin olarak planladık."

İNCELEMELERDE BULUNACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Onikişubat Stadyumu'nda AFAD tarafından kurulan çadır kentte ve bölgede incelemelerde bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin merkez üssünde: Tüm imkanlarımızı seferber ettik

Erdoğan ile bölgeye, AK Parti Genel Başkanvekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da geldi.

Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
Sonraki Haber Yükleniyor...