Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev'den ortak açıklama: Bölgede en önemli konu su, yapılacak baraj ile ciddi sonuçlar alacağız

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
20 Ekim 2022 16:52 - Güncelleme : 20 Ekim 2022 23:05
Fotoğraf (AA)

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İlham Aliyev ortak basın toplantısı düzenledi. İlham Aliyev, ''İkinci Karabağ Savaşı’ndan sonra Türkiye-Azerbaycan kardeşliği başka bir boyuta taşındı” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgedeki en önemli konunun su olduğuna vurgu yaparak, 'yapılacak baraj ile ciddi sonuçlar elde edilecek' dedi.

Fotoğraf (AA)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan​ Cumhurbaşkanı İlham Aliyev​ ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Erdoğan’ın savaşta bize verdiği destek bize güç verdi. Bazı kuvvetlerin baskılarını engelledi” dedi. Aliyev, "Türkiye-Azerbaycan iş birliği bölgede önemli bir faktördür. Bu barış ve istikrar faktörüdür. İkinci Karabağ Savaşı’ndan sonra Türkiye-Azerbaycan kardeşliği başka bir boyuta taşındı” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın açıklamalarından satır başları:

"Sayın Cumhurbaşkanı, Aziz kardeşim, saygıdeğer bakanlar sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Öncelikle can Azerbaycan'ın 2 gün önceki kurtuluş gününü tekrar tebrik ediyorum.

Batı 

SU KONUSU

Azerbaycan adeta küllerinden doğarak ayağa kalkıyor. Büyük dönüş projesi çerçevesinde Azerbaycanlı kardeşlerim akıllı köy projelerine kavuşuyor.

3 bin kadar burada angus hayvanlarının olması, onların da gayet güzel bir şekilde değerlendirimesi buradaki büyük bir dönüş projesinin hayata sokulmasıdır. Su konusunda da kısa bir zaman içerisinde burada barajı da yapmak suretiyle, burada çok ciddi bir netice elde edeceklerini söylediler. Çok kısa zamanda tarımda ciddi neticeler alınacağını, hasatların başlayacağını söylediler. Zaten bu görünüyor. Artık mayınların yerini bunlar almış durumda. 1 yıl sonra geldiğimizde de Cebrail yolunun tamamlanacağını düşünüyorum. 1 yıl sonra burada asfaltlama işlemlerinin yapıldığını, demiryolunun tamamlanmasını göreceğiz.

"LAHEY'DE BUNLARDAN TAZMİNAT İSTEMEK LAZIM"

Şimdi sağıma soluma bakıyorum, işgal döneminde şu Cebrail'i ne hale getirmişler. Ben kardeşime sordum, bu dünyadaki AGİT, AB falan buraları hiç gelip görmedimi diye. Yok gelmiyorlar, niye gelmiyorlar çünkü kendi yüz karalarını görecekler. Batı'nın yaptıklarını görecekler. Buralara onlar bu tür destekleri vererek işgal süreci içerisinde ne hale getirmişler, Cebrail'i diğer tüm Karabağ'ı bunu görecekler tabi bunları görmek istemiyorlar. Aslında neler yapıldığını biliyorlar. Bu işleri Lahey Adalet Divanına getirmek suretiyle bunların tazminini istemek, bunları köşeye sıkıştırmak lazım. Batı'yı dünyanın çok iyi tanıması, tanıtmamız lazım.

BU BÖLGELER YENİDEN AYAĞA KALKIYOR

Eşine az rastlanır bir büyük kalkınma hamlesiyle şu anda İlham Aliyev kardeşimin riyasetinde bu tahrip olmuş bu bölgeler yeniden ayağa kalkıyor, yeniden gerçekten viyadükleriyle, köprüleriyle, otoyol, otoban bunlarla yeniden bir Azerbaycan inşa ediliyor. Bunları şimdi biz yaşıyoruz, görüyoruz. Duyarak değil görerek bu ifadeleri kullanıyoruz. Bu tabi başta İlham Aliyev kardeşim olmak üzere tüm kadrosuyla burada el ele vererek attıkları adımlar çalışmalar bu kadar kısa zamanda Azerbaycan adeta küllerinden doğrularak yeniden ayağa kalkıyor. Şimdi Zengilan'da açılışını yaptığımız uluslararası havalimanı Azerbaycan'ın kahramanlık destanından sonra Karabağ'ın kahramanlık destanının yazıldığının bir göstergesidir.

Böylesine önemli bir projede Tük şirketlerinin de rol almış olması bizim için ayrıca bir iftihar vesilesi. Azerbaycanlı kardeşlerimizin azad edilen topraklara geri dönmeye başlamış olmaları da bizleri ziyadesiyle sevindiriyor. Büyük dönüş projesi çerçevesinde Azerbaycanlı kardeşlerimizin akıllı köy konsepti ile inşa edilen köye yerleşmeleriyle artık öz vatanlarına olan hasretlerinin inşallah sona erdiğini görüyoruz. Buraları ne hale getirdiler, bunların tazminatını istemek lazım."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...