Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıkılan şehirlerimizi önce enkazdan arındıracağız

09 Şubat 2023 18:31 - Güncelleme : 09 Şubat 2023 23:04
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıkılan şehirlerimizi önce enkazdan arındıracağız

Deprem bölgesinde ziyaretler gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kilis'te açıklamalarda bulundu. Depremzedelere sahip çıkacaklarını aktaran Erdoğan, "TOKİ vasıtasıyla, 1 yıl içerisinde konutların inşasını gerçekleştireceğiz. Yıkılan şehirlerimizi önce enkazdan arındıracağız. Müteahhit firmalarımız kaldırmak ve yüklenici firmaların buralarda inşaatları başlatmasını temin edeceğiz" açıklamasında bulundu. Erdoğan ayrıca depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 16 bin 546'ya yükseldiğini aktardı.  

Deprem​ bölgelerine ziyaretlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, afet bölgesindeki vatandaşları yalnız bırakmadıklarını söyledi. TOKİ​ ile birlikte afet alanında 1 yıl içinde konutlar inşaa edeceklerini aktaran Erdoğan, "Yıkılan şehirlerimizi önce enkazdan arındıracağız. Müteahhit firmalarımız kaldırmak ve yüklenici firmaların buralarda inşaatları başlatmasını temin edeceğiz" dedi. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Kilis'te bu felaketten etkilenen şehirlerimizden biri oldu. Kahramanmaraş​ merkezli bu felakette şu ana kadar ciddi vefat durumumuz var. Yaralı sayımız var. Depremin merkezi Kahramanmaraş ile Hatay​'daydım. Buraları gezdim. Hayatını kaybedenlerin sayısı şu an itibarıyla 16 bin 546'ya ulaştı. Yaralılarımızın sayısı 66 bin 132. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Devletimiz tüm kurumlarıyla tüm vilayetlerde yer almıştır

Depremin 13.5 milyon insanımızın yaşadığı 500 kilometre çapında etkili olması işimizi zorlaştırmıştır. Artık sayıları yüzbini bulan personelimiz sahada şu anda görev başındadır. Ülkemizin her ilinden yardım malzemeleri ve gönüllüler illerimize gelmeyi sürdürmektedir.  

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...