Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul için harekat emri: Seçimi kazandıracak strateji hazır

09 Temmuz 2023 10:26 - Güncelleme : 09 Temmuz 2023 10:37
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul için harekat emri: Seçimi kazandıracak strateji hazır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimler için çalışmalara hız verdi. İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerin yanı sıra Çankaya, Kadıköy, Beşiktaş'ı da kazanmak için stratejiler hazırlanırken Erdoğan, 'rehavete kapılmayın' uyarısında bulundu. İstanbul için ise 6 başlıkta sorunlar belirlendi.

14 ve 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında AK Parti​ önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlere odaklandı. CHP​'de seçim yenilgisi sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu öncülüğünde başlayan 'değişim' talebi tartışmaları beraberinde getirirken Erdoğan​ ise parti yöneticilerine rehavete kapılmamaları yönünde uyarılarda bulundu.

Sabah'ın aktardığı habere göre Erdoğan'ın talimatıyla parti yöneticileri, seçimde CHP'nin elindeki İstanbul, Ankara gibi büyükşehirleri değil, Çankaya, Kadıköy, Beşiktaş gibi kalelerini de kazandıracak strateji planı hazırlanmaya başladı. 

Erdoğan ve kurmaylarının üzerinde çalıştığı, strateji toplantılarında da ele alınan planın detayları şöyle sıralandı:

İTTİFAK İÇİN ORTAK ÇALIŞMA

AK Parti, yerel seçimlere dönük olarak il bazlı çalışma yapıyor. Tüm illerin seçim sonuçları, yıllara göre oy değişimi analiz ediliyor. Bu analizler sonrasında AK Parti ve MHP kurmayları yerel seçimde nerelerde ittifak yapılabileceği yönünde ortak çalışma yapacak.

BELEDİYELERE DE ÜÇ DÖNEM KURALI

Yerel seçimlerin stratejisi, "Kabine ve partiden sonra belediyelerde de rasyonelleşme" üzerine kurulacak. Bunun için üç dönem kuralının belediye başkanları için de uygulanması ve toplumun benimsediği yeni isimler ile seçime girilmesi bekleniyor. Bu da belediyelerde köklü bir bahar harekatı anlamına geliyor.

HEDEF CHP'NİNN KALELERİ

AK Parti, CHP'nin büyükşehir belediyelerinin yanı sıra İzmir, Çankaya, Bakırköy, Beşiktaş gibi kalelerini almak için "mecburiyet siyasetine karşı hizmet" siyasetini öne çıkartacak. Uygun adaylar ile vatandaşa, "CHP'ye oy vermeye mecbur değilsiniz. Bize üç yıl verin, bizi de deneyin" diyecek.

İSTANBUL'UN SORUNLARI TESPİT EDİLDİ

İstanbul için özel bir program uygulanacak. İstanbul'un en önemli 6 sorunu olarak "yasadışı göçmen ve sığınmacılar, taksi, trafik, sokak çeteleri, sokak hayvanları, kentsel dönüşüm" belirlendi. Seçim öncesi bu alanlara yoğunlaşılacak. Ayrıca vaatler arasında bunlar yer alacak. Bazı semtlerde sokak köpekleri nedeniyle insanların evinden çıkmaya korktuğu, belediyelerin hızla barınak ve kısırlaştırma gibi işlemleri yapması için adım atılması düşünülüyor.

REHAVET ENDİŞESİ

AK Parti'deki en büyük endişe ise 14-28 Mayıs seçim zaferi nedeniyle teşkilatların muhalefetin dağınık durumuna da bakarak "nasılsa seçimi kazanırız" rehavetine kapılması. İktidarın 5 yıllık süreci rahat geçirmesi için yerel seçimlerin alınması gerektiği düşünülüyor.

TAMAMLAYICI REFORMLAR

AK Parti, faiz artışı ile ilgili eleştirilere ise "AK Parti'nin ilk 10 yılında dönüştürücü reformlar vardı. Ama bir yerden sonra yoğun saldırılar geldi. FETÖ, pandemi nedeniyle mecburen savunmacı konumuna geçtik. Şimdi bunları savuşturduk. Tamamlayıcı reformlara geçiyoruz" denilecek.

Kaynak: Sabah

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...