Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO'da yakın temasları sürüyor: Zelenskiy ile görüşmede savaş ele alındı

Editör: Banu İriç / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Temmuz 2024 19:39 - Güncelleme : 11 Temmuz 2024 22:31

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesinde Zelenskiy ile yaptığı görüşmede Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın son durumu ele aldı. Erdoğan ikili görüşmeler kapsamında Zelenskiy'nin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile de görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, NATO​ Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ndeki temaslarına devam ediyor. Erdoğan, zirve kapsamında düzenlenen NATO-Ukrayna Konseyi Oturumu'na katıldı.

Ukrayna​ Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy​ ile görüşmesinde NATO'nun da temel konusu olan savaşa ilişkin son gelişmeleri görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO'da yakın temasları sürüyor: Zelenskiy ile görüşmede savaş ele alındı - 1. Resim

ADİL BARIŞ ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği ABD'nin başkenti Washington​'da temaslarına devam ediyor.

KARADENİZ TAHIL GİRİŞİMİ YENİDEN CANLANDIRILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin Ukrayna-Rusya savaşının adil bir barışla sonuçlanması için gayretlerine devam ettiğini, Karadeniz Tahıl Girişimi’nin yeniden canlandırılması için de çalışmalara başlandığını ifade etti. 

"TÜRKİYE'DE GIDA GÜVENLİĞİ KONFERANSI DÜZENLENECEK"

Görüşmenin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Türkiye'de gıda güvenliği ve denizcilik konferansı düzenleneceğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO'da yakın temasları sürüyor: Zelenskiy ile görüşmede savaş ele alındı - 1. Resim

Zirve kapsamındaki Müttefik ve Ortak Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'nın ardından Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile zirvenin yapıldığı Walter E. Convention Center'da bir araya geldi.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç yer aldı.

ERDOĞAN, FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sebebiyle bulunduğu Washington'daki temasları kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO'da yakın temasları sürüyor: Zelenskiy ile görüşmede savaş ele alındı - 2. Resim

"TÜRKİYE'NİN AVRUPA BİRLİĞİ ÜYELİĞİ CANLANDIRILMALI"

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Görüşmede Türkiye ile Fransa ikili ilişkileri, Ukrayna-Rusya savaşı, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Fransa ilişkilerinin her alanda artırılmasının önemini ifade ederken Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin canlandırılmasının gerekli olduğunu, Türkiye'nin bu konuda desteklenmesinin beklendiğini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in ateşkes konusunda Batılı ülkeler tarafından teşvik edilmesinin bölgesel ve küresel barışa katkı sağlayacağını, Fransa'nın da bu noktada somut adım atmasının yararlı olacağını söyledi."

ERDOĞAN, MACRON VE STARMER İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin canlandırılmasının gerekli olduğunun altını çizen Erdoğan, Türkiye'nin bu konuda desteklenmesinin beklendiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in ateşkes konusunda Batılı ülkeler tarafından teşvik edilmesinin, bölgesel ve küresel barışa katkı sağlayacağını, Fransa'nın da bu noktada somut adım atmasının yararlı olacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı görüşmeler kapsamında Macron'un ardından İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO'da yakın temasları sürüyor: Zelenskiy ile görüşmede savaş ele alındı - 2. Resim

MÜTTEFİK VE ORTAK DEVLET TOPLANTISI YAPILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamındaki Müttefik ve Ortak Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'na iştirak etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği ABD'nin başkenti Washington'da temaslarına devam ediyor.

Sabah saatlerinde zirvenin yapıldığı Walter E. Convention Center'a gelen Erdoğan, zirve kapsamında Müttefik ve Ortak Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'na katıldı.

Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı öncesinde bazı liderlerle sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO'da yakın temasları sürüyor: Zelenskiy ile görüşmede savaş ele alındı - 3. Resim

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...