Tgrt Haber

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'de net mesaj: Terör devleti hayali gerçekleşmeyecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Temmuz 2024 13:44 - Güncelleme : 11 Temmuz 2024 17:12
Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'de net mesaj: Terör devleti hayali gerçekleşmeyecek

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesi için gittiği ABD'de önemli mesajlar vermeye devam ediyor. Türkiye çevresinde terör devleti kurabileceklerini düşünenlere seslenen Erdoğan, "Bu büyük bir hayaldir ve asla gerçekleşmeyecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, NATO​ Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde önemli mesajlar vermeye devam ediyor. Türkiye çevresinde bir terör devleti kurabileceklerini düşünenlere seslenen Erdoğan, "Bu büyük bir hayaldir ve asla gerçekleşmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Gazze​ Şeridi'nden katliamlarına devam eden işgalci İsrail'in çatışmayı yayma girişimlerinin sona ermesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "Aksi takdirde bölgemiz daha derin çatışmalar ve hatta savaş riskiyle karşı karşıya kalacak" değerlendirmesinde bulundu.

"İsrail'in Gazze'den çekilmesini istiyoruz"

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının 7 Ekim 2023'te başlamadığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail, yıllarca Gazze'ye açık hava hapishanesi muamelesi yaptı. Yerleşimci adını verdikleri hırsız teröristleri kullanarak Filistinlilerin evlerini, iş yerlerini ve tarım arazilerini gasbediyorlar. Bir düşünün, biri evinize bir İsrail askeriyle geliyor, sizi dışarıya atıyor ve evinizin artık onlara ait olduğunu söylüyor. İşte Filistin​'de yaşanan bu. İsrail, yıllardır Filistin topraklarında sistematik bir devlet terörü uyguluyor. İsrail uluslararası hukuku ihlal ediyor. Gazze'de acil ateşkes çağrısı yapan BMGK kararına ne oldu? İsrail, bu kararı bırakın uygulamayı, umursamadı bile. Şu anda İsrail'e uluslararası hukuku ihlal ettiği için kim ne tür bir yaptırım uygulayacak? İşte gerçek soru bu ve buna kimse cevap vermiyor. Bu saldırıların derhal durmasını istiyoruz, İsrail'in Gazze'den çekilmesini ve insani yardımın kesintisiz bir şekilde Gazze'ye ulaştırılmasını istiyoruz. Bölgede kalıcı barış için 1967 sınırlarına dayalı iki devletli çözümün uygulanmasını istiyoruz. İsrail'in başta Lübnan olmak üzere bölge ülkelerine yönelik tehditleri ve çatışmaları bölgeye yayma girişimleri sona ermeli. Aksi takdirde bölgemiz daha derin çatışmalar ve hatta savaş riskiyle karşı karşıya kalacaktır" dedi.

"SAVAŞ RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA KALACAK"

Erdoğan'ın satır başları:

"Şanghay İşbirliği Örgütünün de NATO'ya alternatif olduğunu düşünmüyoruz. Benzer şekilde BRICS'i de başka herhangi bir yapıya alternatif olarak görmüyoruz. İsrail'in tehditleri ve çatışmayı yayma girişimleri sona ermeli. Aksi takdirde bölgemiz daha derin çatışmalar ve hatta savaş riskiyle karşı karşıya kalacak

Suriye topraklarının terörden tamamen arındırılmış ve Suriyeliler tarafından yönetilen müreffeh bir devlet olması temel arzumuzdur. NATO ile Rusya arasında doğrudan bir çatışma ihtimali kuşkusuz endişe vericidir. Bu sonuca yol açabilecek her türlü adımdan bilinçli olarak kaçınılmalıdır"

"SURİYE'DEKİ VE IRAK'TAKİ KÜRT NÜFUSLA BİR SORUNUMUZ YOK"

"Irak ve Suriye'de DEAŞ'ın yanında Kürt isyancılar değil, teröristler var. Herhangi bir etnik ya da dini grubu temsil etmiyorlar. Her iki terör örgütü de doğrudan terörizmi ve onun iğrenç amaçlarını temsil etmektedir. Bizim ne Suriye'deki ne de Irak'taki Kürt nüfusla bir sorunumuz yok. Bizim teröristlerle bir sorunumuz var ve teröristleri etkisiz hâle getirerek bu sorunu çözmeye çok yakınız. Bölgemizde bir terör devleti kurabileceklerini düşünenler için bu tam bir hayaldir ve asla gerçekleşmeyecektir. Günü geldiğinde Suriyeli misafirlerimiz savaşı geride bırakarak ülkelerine gönüllü olarak döneceklerdir. Bizler de bu amaçla gayretlerimizi artıracağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...