Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Tayfun’ sözleri Atina’da büyük yankı uyandırdı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
30 Ekim 2022 12:08 - Güncelleme : 30 Ekim 2022 12:22
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Tayfun’ sözleri Atina’da büyük yankı uyandırdı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TOGG’un üretim merkezinde konuşması sırasında Tayfun balistik füzeyle ilgili yaptığı gönderme Yunanistan’da büyük yankı uyandırdı. Ülkedeki gazeteler Erdoğan’ın “Devamı gelecek” sözlerini manşetlerini taşıdı. Dünya basınının yakından ilgi gösterdiği TOGG açılışında ajanslar Türkiye'nin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüştüğü vurgulandı.

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili  TOGG​ Gemlik’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen açılış sonucunda banttan indi.  Gemlik​ Kampüsü açılışı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Türkiye Yüzyılı’ vurgusu yaparken Yunanistan’a yönelik göndermesi Atina’da büyük yankı uyandırdı.

ERDOĞAN’IN TAYFUN SÖZLERİ YANKI UYANDIRDI

Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde test atışı yapan  Tayfun balistik füzesinin Yunanistan’da neden olduğu paniğe değinerek “Yunanistan'da gazete ve televizyonların gündemi  Tayfun füzesi​ oldu. Daha durun bakalım. Arkası gelecek" sözlerine yer verdi.  

YUNAN BASINI MANŞETİNE TAŞIDI

Yunan basını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Devamı gelecek’ sözlerini başlığına taşıdı ve aynı zamanda TOGG’dan bahsetti. Yunan gazetesi Proto Thema da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türklerin tayfun füzesi' ile gurur duyduğunu söylediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Tayfun’ sözleri Atina’da büyük yankı uyandırdı

ÇİN AJANSINDAN ERDOĞAN VURGUSU

Çin Haber ajansı Xinhua Togg haberinde Erdoğan vurgusu yaptı. Haber 'Erdoğan, Türkiye'nin ilk yerli otomobil fabrikasının açılışını yaptı' başlığıyla sunuldu.  Ajans Togg'un satışlarının Şubat ayında başlayacağını bildirdi ve Türkiye'nin 1961 yılından beri otomobil üretmediğinin altı çizildi.

Rus haber ajansı Ria Novosti projeye 3 yıl önce start verildiğinin altını çizdi. Haberde Erdoğan'ın 'Türkiye bu proje için 60 yıldır bekliyor' ifadesine yer verildi.

Ajans elektrikli yerli otomobilin 30 dakikada şarj olabileceğini ve menzilinin 500 kilometre olduğunu yazdı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...