Tgrt Haber

Dağlarda biten kuzu göbeğinin kilosu bin liradan satılıyor!

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Mart 2024 14:13 - Güncelleme : 14 Mart 2024 14:25

Muğla’da Mart-Mayıs aylarında doğal ortamda yetişen kuzu göbeği mantarının kilosu bin liradan alıcı buluyor. Avrupa'ya bile satılan mantar kırsal kesimde yaşayan vatandaşların geçim kaynağı oldu.

Muğla’nın dağlarında kendiliğinden biten kuzu göbeği mantarını birçok vatandaşın geçim kaynağı haline geldi. Menteşe​ ilçesinde dağlık bölgelerde toplanan kuzugöbeği pazar yerinde kilosu bin TL’den satılıyor.

"BİN LİRADAN SATILIYOR"

Geçimini köy ürünleri satarak sağlayan Elif Tolgay, “Kuzugöbeği Muğla’nın dağlarında yetişiyor. Doğal ortamlarda organik olarak yetişiyor. Kuzugöbeği her şeye faydalı kansere iyi geldiği söyleniyor. Suyunun kaynatılıp içilmesi öneriliyor. Kuzugöbeği bu aylarda çıkar, 2 ay kadar sürer. Kuzu göbeğinin fiyatları ilk çıktığı zamanlarda 1000 TL’den satılıyor. Sonra aşağıya doğu iniyor ”dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...