Tgrt Haber

Son dakika! Danimarka Maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağrıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
24 Ağustos 2023 17:25 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 17:35
Son dakika! Danimarka Maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağrıldı

Son dakika haberi: Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak eylemlere devam edilmesi üzerine Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı beşinci kez Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Avrupa'da son dönemde iyice artan Kur'an-ı Kerim​'e yönelik çirkin saldırılara başta Türkiye​ olmak üzere birçok ülkeden sert tepki geldi. İsveç​, Danimarka​ ve Hollanda​'da düzenlenen eylemlerin polis kontrolünde yapılması işleri iyice çığrından çıkardı. Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik bir alçak saldırı daha gerçekleştirildi.

Diplomatik kaynakların aktardığı bilgiye göre, aşağılık saldırıların bugün de tekrar etmesi üzerine Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı beşinci kez Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. 

SOMUT TEDBİRLER ALIN!

Danimarkalı yetkiliye, Türkiye'nin bu eylemleri en güçlü şekilde kınadığı ve protesto ettiği bir kez daha vurgulandı, Danimarka makamlarını bu saldırıların durdurulması amacıyla somut tedbirler almaya çağırdığı hatırlatıldı.

EN SON 18 AĞUSTOS'TA ÇAĞRILMIŞTI

Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği ile bazı Müslüman ülkelerin Büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemlerine devam edilmesi üzerine, Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı 18 Ağustos'ta ve dün de Dışişleri Bakanlığına çağırılmıştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...