Tgrt Haber

Denizli'de 6 kişinin öldüğü feci kazaya sebep olan şoför konuştu! 

02 Eylül 2023 17:01 - Güncelleme : 02 Eylül 2023 17:12
Denizli'de 6 kişinin öldüğü feci kazaya sebep olan şoför konuştu! 

Denizli’nin Honaz ilçesinde kontrolden çıkan karayollarına ait kum yüklü tır, karşı şeride geçip  seyir halindeki yolcu otobüsüne çarptı. Kazada 1'i polis 6 kişi hayatını kaybetti, 43 kişi yaralandı. Kazaya sebep olan tır şoförünün ise ifadesi ortaya çıktı. İşte detaylar... 

Afyon'dan Denizli​ yönüne seyir halinde olan karayollarına ait kum yüklü tır, sürücüsünün kontrolünden çıktı. Hakimiyeti sağlanamayan tır, bariyerleri kırıp, Afyon istikametinde seyir halinde olan ve bir düğüne gidecek yolcular tarafından kiralandığı öğrenilen yolcu otobüsüne çarptı.

Yapılan ilk incelemelerde otobüste 1'i polis, 6 kişinin hayatını kaybettiği ve tır şoförü ile birlikte 43 kişin yaralandığı öğrenildi.

'DİREKSİYON KİTLENDİ' İDDİASI 

Sağlık ekibi tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılmasının ardından Denizli Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınan yaralı tır şoförü Bekir Atman, jandaram ekiplerine verdiği ilk ifadesinde, kazanın direksiyonunun kitlenmesi sonucu meyana geldiğini iddia etti.  

YAKINLAR HASTANEYE AKIN ETTİ 

Feci kazanın ardından olayı duyan aile ve yakınları, Denizli’de bulunan hastanelere akın ediyor. 

Yakınlarından bilgi almak için kimisi hastane içerisinde kimisi ise bahçesinde uzun süre bekliyor. Kazada hayatını kaybeden yengesi Emel Özcan ile yaralı yakınlarının haberi alır almaz Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne gelen Çağrı Şaşal, "Gece geç saatlerde otobüs seyir halindeyken, karşı şeritten gelen tır bariyerleri aşarak çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle otobüs sürükleniyor ve 6 canımız gidiyor. Ölenlerden bir tanesi yengem ve diğer yakınlarım da vardı. Hepimizin başı sağ olsun. İzmir’den Kayseri’ye düğüne gidiyorlardı. Denizli çıkışında maalesef acı kaza oldu" dedi.

 

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...