Tgrt Haber

Bakan Bilgin duyurdu! Deprem bölgesine işten çıkarma yasağı getirildi

22 Şubat 2023 22:36 - Güncelleme : 22 Şubat 2023 22:43
Bakan Bilgin duyurdu! Deprem bölgesine işten çıkarma yasağı getirildi

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından çalışanlar ve işverenler de zor durumda kaldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in oluşan mağduriyetle ilgili çalışanları korumak amacıyla OHAL süresince işten çıkarma yasağı getirildiğini açıkladı. 

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık deprem​ felaketinden 10 şehir daha etkilendi. Depremin vurduğu şehirlerde işçiler büyük zorluklarla karşı karşıya kaldı. Bakanık oluşan mağdiriyetle ilgili ilk adımı attı. OHAL​ sürecinde işçen çıkarma yasağı getirldi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin​, deprem bölgesinde OHAL süresince işten çıkarma yasağı getirildiğini açıkladı. 

Bakan Bilgin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Deprem bölgesindeki emekçilerimizi korumak amacıyla OHAL süresince işten çıkarma yasağı uyguluyoruz. Bölgedeki işçilerimizin çalışamadıkları süre için Kısa Çalışma Ödeneği ile ücret desteği veriyoruz. İşyeri deprem nedeniyle kapanmış olan ve işsizlik ödeneği alamayanlar ile kısa çalışma ödeneği alamayan depremzedelerimize günlük 133,44 Türk Lirası Nakdi Ücret Desteği veriyoruz. Sosyal Devlet şuuruyla deprem bölgesindeki emekçilerimizin yanında olup yaraları sarmak için çalışıyoruz" açıklamasında bulundu. 

 

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...