Tgrt Haber

9 aylık hamile eşini deprem sırasında balkondan atarak kurtardı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Şubat 2023 14:43 - Güncelleme : 15 Şubat 2023 17:47
9 aylık hamile eşini deprem sırasında balkondan atarak kurtardı

Kahramanmaraş'taki 7,7 büyüklüğündeki ilk deprem sırasında gece mesaisinden dönen bir işçi, 9 aylık hamile eşini birinci kattaki evinin balkonundan aşağı attı, kendisi de kapıdan çıktı. Çiftin bölgeden uzaklaşmasından hemen sonra bina yerle bir olurken, komşuları ise enkazın altında kaldı. Depremin ardından gittiği İstanbul'da doğum yapan genç kadın, "Hemen balkona koştuk ve eşim beni aşağı attı. Toprak zeminin üzerine düşünce karnımdaki bebeği kaybettiğimi düşündüm. Sonrasında sancılarım başladı ve hastaneye giderek bebeğimizin durumunun iyi olduğunu öğrendik" sözleriyle yaşadığı zorlu anları anlattı.

Kahramanmaraş​ merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki, 10 ilin etkilendiği depremlerde enkaz altında kalarak yaralanan bazı vatandaşlar, İstanbul​'da farklı hastanelere getirilerek tedavi altına alındı. Esenyurt’ta bulunan özel bir hastaneye getirilen depremzedeler arasında 9 aylık hamile olan Tuba Aktaş da yer aldı. Deprem​ sırasında eşi tarafından balkondan atılan genç kadın, hastanede sağlıklı bir şekilde doğum yaptı.

"EŞİM BENİ BALKONDAN ATTI, BİRAZ SONRA BİNA YIKILDI"

Depremden iki gün sonra İstanbul’a gelerek doğum yapan Tuba Aktaş, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Gece saat 04.16 civarında sallanmaya başladık, evimiz birinci katta olduğu için hemen balkona koştuk ve eşim beni balkondan aşağı attı. Toprak zeminin üzerine düştüğüm zaman karnımdaki bebeği kaybettiğimi düşündüm. Binadan biraz uzaklaşınca bina bir anda yıkıldı ve komşularımızın hepsi enkazın altında kaldı. Sonrasında sancılarım başladı ve hastaneye giderek bebeğimizin durumunun iyi olduğunu öğrendik. Ne yapacağımızı bilmiyorduk, telefonlar bozuktu. Ablam İstanbul’da oturduğu için buraya geldik, burada hiç kimseyi tanımıyorduk, bu hastaneye geldik ve durumumuzu anlattık, Allah razı olsun bu hastanedekiler bize yardımcı oldular."

"EŞİMİ BALKONDAN ATTIM, BEN DE KAPIDAN ÇIKTIM"

Depremde hamile karısını evin balkonundan atarak kurtaran Murat Aktaş şöyle konuştu:

“Ben gece vardiyasında çalıştığım için eve yeni gelmiştim, lavaboya doğru gittiğim sırada depremi hissettim ve hemen eşimi balkona götürerek aşağı attım daha sonra ben de kapıdan çıktım. Biz aile apartmanında oturuyorduk, birinci katta oturduğumuz için kaçabildik ama bizim dışımızda kimse kaçamadı hepsi yıkılan binanın altında kaldı. Eşimi alarak evimizin yakınında bulunan bir anaokuluna götürdüm ve iki gün orada kaldık, daha sonra doğum için yola çıktık ve bu hastaneye geldik ve oğlumuz burada sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...