Tgrt Haber

Depremde kaybolan tarih ortaya çıktı: Kahramanmaraş’ta kasa gizemi çözüldü!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Temmuz 2024 18:55 - Güncelleme : 23 Temmuz 2024 08:55
Depremde kaybolan tarih ortaya çıktı: Kahramanmaraş’ta kasa gizemi çözüldü!

Kahramanmaraş’ta depremden çıkarılan çelik kasadan tarihi eserler çıktı. Kasada toplam 1397 adet tarihi eser niteliği taşıdığı düşünülen materyal çıktı.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, 6 Şubat depreminin ardından enkazdan çıkarılan ve sahipleri bulunamayan 37 çelik kasa, Elbistan Kaymakamlığı'nın oluşturduğu komisyon tarafından açıldı. Kasaların içerisindeki eşyalar ve belgeler, sahiplerine veya varislerine teslim edilmeye başladı.

1397 TARİHİ ESER ÇIKTI

Yapılan incelemelerde, 37 kasadan 10'unun boş olduğu, 26'sında ise değersiz evrak ve eşyalar bulunduğu tespit edildi. 1 kasada toplam 1397 adet tarihi eser niteliği taşıdığı düşünülen materyal çıktı. Bu materyalle ilgili Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturma başlatıldı.

Depremde kaybolan tarih ortaya çıktı: Kahramanmaraş’ta kasa gizemi çözüldü! - 1. Resim

Açılan kasalardan 12’sinin sahibi tespit edilerek teslimi yapıldığı, içerisinde değersiz evrak ve eşya bulunan 14 kasayla ilgili tespit çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

Ayrıca, içerisinde tarihi eser niteliğinde materyallerin bulunduğu kasa ile ilgili Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...