Tgrt Haber

Depremde kurtarma çalışmalarını sekteye uğratan Oğuzhan Uğur'a AFAD'tan teşekkür belgesi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
02 Kasım 2023 21:20 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 21:31
Depremde kurtarma çalışmalarını sekteye uğratan Oğuzhan Uğur'a AFAD'tan teşekkür belgesi 

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde, arama kurtarma çalışmaları esnasında "Hatay'da baraj patladı" haberiyle çalışmaları sekteye uğratan Oğuzhan Uğur'a AFAD'tan teşekkür belgesi gönderildi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Uğur, belgenin fotoğrafını paylaştı.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve çevredeki 11 ilde etkili olan deprem​ felaketi sonrası Türkiye​ tek yürek olmuş ve yardım kampanyaları düzenlenmişti. 

AFAD​, 6 Şubat depremlerinde "Hatay'da baraj patladı" tweeti atıp AFAD'ın ve yardım kuruluşlarının çalışmalarını sekteye uğratan Babala TV sahibi Oğuzhan Uğur​'a 'yardımları ve duyarlılıkları' için teşekkür belgesi verdi.

"ŞÜKRANLARIMIZI SUNARIZ"

BaBaLa TV'ye verilen teşekkür belgesinde AFAD'ın, "Aziz Milletimizin tarihindeki en zor sınavlarından biri olan 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrası başlatılan "Türkiye Tek Yürek" kampanyasına vermiş olduğunuz maddi destek, göstermiş olduğunuz yüksek ve samimi duyarlılık için tüm afetzedelerimiz adına ülkemiz adına teşekkür eder, AFAD Başkanlığı olarak şükranlarımızı sunarız" notu yer aldı.

AFAD'ın verdiği teşekekkür belgesini Oğuzhan Uğur, sosyal medya platformu Instagram'dan yaptığı paylaşımla açıkladı.

NE OLMUŞTU? 

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Antakya’daki kurtarma çalışmaları sürerken “Hatay Yarseli Barajı'nın duvarı çatladı” yönündeki asılsız haber ortalığı karıştırmıştı.

Oğuzhan Uğur’un yönettiği BaBaLa TV hesabından bu gelişmeyle ilgili bir tweet atılmış ve bu olayın asılsız olduğunun ortaya çıkmasının ardından birçok kişi Uğur'u yalan haber yapmakla ve halkı kışkırtmakla suçlamıştı.

Oğuzhan Uğur, bu iddianın sahibinin bakanlık yetkilisi bir kadın olduğunu söyleyince olay daha da büyümüş ve Devlet Bahçeli de dahi olmak üzere birçok kişi tepki göstermişti.

Daha sonra, Oğuzhan Uğur'un hakkında depremzede vatandaşları korku ve paniğe sürüklediği gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...