Tgrt Haber

Depremden geriye inanılmaz hikayeler kaldı: Perde ve çarşafla hayata tutunuş

01 Mart 2023 10:11 - Güncelleme : 01 Mart 2023 10:49

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen Hatay'da anne, baba ve kardeşini kaybeden 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ümmühan Nur Kalkan alt katları çöken binadan perde ve çarşaflardan yapılan halatla aşağı inerek kurtuldu.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye’yi derinden sarstı. ‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen depremler nedeniyle on binlerce insanımız hayatını kaybetti. Depremden geriye acı hikayeler kaldı. 

ANNE, BABA VE KARDEŞİNİ KAYBETTİ

Türkiye​'yi hüzne bopan depremlerden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay​'dan geriye hem yaşama tekrar dönüşler hem de acı hikayeler kaldı. Antakya​ ilçesi Cebrail Mahallesi'nde bulunan 4 katlı bir bina depremle 2 kat dibe çökerek, yaklaşık 2 metre de kaydı. Binanın birinci katındaki dairede yaşayan Kalkan ailesinden anne Hatice çökme anında, baba Yılmaz ve çocuklarından 14 yaşındaki Abdullah Gani kurtarıldıktan bir süre sonra hastanede hayatını kaybetti.

ÇARŞAFTAN YAPILAN HALATLA AŞAĞI İNDİLER

Aileden 12 yaşındaki Muhammet komşuların yardımı ile babaanne ise Mersin'den gelen ekipler tarafından yaralı olarak kurtarılırken, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ümmühan Nur'u ise çıkıştaki çelik kapı korudu. İzcilik Federasyonu il temsilcisi olan babasından aldığı eğitimler sayesinde soğukkanlı olan ve oradan kurtulup komşularının olduğu merdiven boşluğuna geçen Ümmühan Nur onlarla birlikte yukarı çıkarak 2 kat seviyesine düşen 4'üncü kattaki daireye girdi. Burada Ümmühan Nur ve komşuları perde ile çarşaftan yapılan halatla aşağı inerek kurtuldu.

Depremden geriye inanılmaz hikayeler kaldı: Perde ve çarşafla hayata tutunuş

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...