Tgrt Haber

Depremden yeni ses kaydı: Enkazdan yardım feryatları iç acıttı!

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 Şubat 2024 09:32 - Güncelleme : 05 Şubat 2024 09:44

Hatay'da yaşanan deprem sonrası enkaz altında kalanların 112'yi arayarak yardım istemesi ve görevlilerin de yaşadığı zor anlar kayıtlara yansıdı.

6 Şubat asrın felaketinin yıl dönümünde enkaz altında kalanların 112 Acil Çağrı Merkezi​'ni arama kayıtları ortaya çıktı. Personellerin enkaz altındakilerin yardım çığlıklarına yardımcı olma çabası ses kayıtlarıyla kaydedildi.

Kahramanmaraş​ merkezli depremlerde Hatay’da binlerce bina yerle bir olmuş 25 bin insan vefat etmişti. Asrın felaketi olarak nitelendiren deprem​ gecesinin üzerinden 1 yıl geçse de acılar ilk anki gibi taze. Depremde Antakya ilçesinde bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi’nde de çökme olmuştu. Çökmeyle birlikte Acil Çağrı Merkezinde yaralanan ve vefat eden personeller olmuştu. Göçük altında mesai arkadaşlarının olmasına ve evlerinden haber alamamalarına rağmen görevlerini bırakmayarak vatandaşlardan gelen ihbarları alan personel ve depremzede vatandaşlar arasında geçen diyaloglar adeta tüyler ürpertti. Depremin yıl dönümünde ortaya çıkan ses kayıtlarında depremzede vatandaşların yardım çığlıkları 112 ihbar hattına yansıdı.

Depremden yeni ses kaydı: Enkaz altındakilerin yardım feryatları iç acıttı! - 1. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...