Tgrt Haber

Depremin vurduğu İskenderun Limanı'ndaki yangın söndürüldü

07 Şubat 2023 20:02 - Güncelleme : 07 Şubat 2023 20:11

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem Hatay İskenderun'u da vurdu. İskenderun Limanı'nda dün depremin ardından devrilen konteynerlerde çıkan yangın genişleyerek büyüdü. Büyüyen yangına TSK'ye ait bir uçakla yangın bombası atıldı. Milli Savunma Bakanlığı saat 19.51'de yangının söndürüldüğünü açıkladı.

Kahramanmaraş​ merkezli ve 10 ili etkileyen depremler sırasında dün henüz belirlenemeyen nedenle konteynerlerde çıkan yangın​ gece boyunca devam etti. Milli Savunma Bakanlığı müdahalenin ardından çıkan yangının söndürüldüğünü açıkladı. 

Çevreye yayılması nedeniyle büyüyen yangından yükselen dumanlar, İskenderun​ ilçesinin birçok noktasından görülüyor. İskenderun Limanı'ndaki yangına BOTAŞ itfaiye ekipleri müdahaleye başladı.

Açıklamada, "Şirketimiz itfaiye ekipleri an itibariyle İskenderun Limanı’ndaki yangına tüm imkanlarıyla müdahele etmeye başladı. Arama kurtarma çalışmalarımız AFAD’ın sevk ve idaresinde aralıksız olarak devam etmektedir" denildi.

RÜZGARIN ETKİSİYLE BÜYÜDÜ 

Depremin ardından dün başlayan yangına müdahale için İskenderun Limanı'na, TSK'ye ait bir uçakla yangın bombası atıldı. Rüzgarın da etkisiyle yangın daha geniş bir alana yayıldı. Sonrasında rüzgar kesildi ancak bu kez de konteynerlerin devrilmesiyle yangın genişlemeye devam etti. 

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ 

Milli Savunma Bakanlığı, havadan müdahale sonucu limandaki yangının söndürüldüğünü açıkladı. 

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İskenderun Limanında meydana gelen yangın, Kara Kuvvetlerimize ait helikopterler ve Hava Kuvvetlerimize ait uçağın havadan müdahalesi ile söndürüldü" denildi.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...