Tgrt Haber

Depremzedeleri hakaret eden gurbetçi hakkında gözaltı kararı: Skandal sözlere tepki yağdı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 May 2023 13:54 - Güncelleme : 16 May 2023 22:08
Depremzedeleri hakaret eden gurbetçi hakkında gözaltı kararı: Skandal sözlere tepki yağdı

Son dakika haberi: Deprem bölgesinde seçime katılıp oy veren depremzedelere ağır hakaret ve küfür eden gurbetçi hakkında gözaltı kararı verildi. Sosyal medyayı ayağa kaldıran skandal paylaşıma öfke dinmiyor.

Türkiye 14 Mayıs’ta sandık başına gitti. Milyonlarca vatandaşın oy verme işleminin tamamlanması ile birlikte 28.Dönem Milletvekili belli oldu. Ancak Cumhurbaşkanı adaylarının hiçbirinin gerekli olan yüzde 50 artı 1 oyunu elde etmemesi ile birlikte seçim ikinci tura kaldı.

PROVOKATİF PAYLAŞIMLARA ‘RESEN’ SORUŞTURMA

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre seçimde en çok sonucun merak edildiği bölgelerden biri olan deprem bölgesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan önde bitirdi. Bu durum sonrasında bazı sosyal medya kullanıcıları depremzede vatandaşların tercihine saygı duymayarak hakaretlerde bulundu. Tepki ile karşılanan durum sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Depremzedelere hakaret ederek provokatif paylaşım yapanlar hakkında resen soruşturma başlatıldı.

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.88
23,873,505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.17
2,796,582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.43
216,784
Son güncelleme: 2023-05-28 16:13:50
Veriler: İhlas Haber Ajansı

Bu kapsamda, "Tiktok" isimli sosyal medya platformunda bir kullanıcının, deprem bölgesinde seçime katılan ve oy veren depremzedelere yönelik ağır hakaret, saldırı, tahrik ve provokasyon içeren video kaydını paylaştığı belirlendi. Savcılık, hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatılan şüpheliyle ilgili gözaltı kararı verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...