Tgrt Haber

Discord üzerinden çocuklara 'cinsel istismar' videosu infiale neden oldu! Bakan Yelikaya gerçeği açıkladı

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: Tgrthaber.com
06 Ekim 2024 11:38 - Güncelleme : 06 Ekim 2024 14:44

Görüntülü ve yazılı mesajlaşma uygulaması Discord üzerinden kayda alınan 'cinsel istismar' videosu kurgu çıktı. Gelişmeyi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Bakan Yerlikaya, görüntüleri paylaşan 18 yaşındaki şahsın gözaltına alındığını açıkladı.

Küçük bir kızın sosyal medyada paylaşılan ve şantaj nedeniyle kendisini kestiğini öne sürdüğü video Türkiye'nin gündemine oturmuştu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda videonun kurgu olduğunu açıkladı. Görüntüleri paylaşan 18 yaşındaki çocuk gözaltına alınırken, EN.B adlı kız çocuğu ise muhafaza altına alındı.

Discord üzerinde çocuklara 'cinsel istismar' videosu kurgu çıktı! Bir kişi gözaltında - 1. Resim


"KIZ ÇOCUĞU MUHAFAZA ALTINA ALINDI"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Siber Daire Başkanlığımız bir kız çocuğunun sosyal medyadaki “Bir Program” üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntüleri incelemiştir. Yapılan incelemede videonun kurgu olduğu belirlenmiştir. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, E.N.B. adlı çocuğu adresinde muhafaza altına alınmıştır. İfade işlemleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirilecektir.

Discord üzerinde çocuklara 'cinsel istismar' videosu kurgu çıktı! Bir kişi gözaltında - 2. Resim


GÖRÜNTÜLERİ YAYINLAYAN ŞAHIS GÖZALTINDA

E.N.B. adlı çocuğun “tehdit ve şantaja maruz kaldığı” sözde görüntüleri, “Halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayınlayan ve dezenformasyon” yapan T.D. adlı 18 yaşındaki şahıs ise Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gözaltına alınmıştır"


NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Fatih'te yaşanan dehşet herkesi şoke etti. Semih Çelik adlı zanlı, Eyüpsultan'da Ayşenur Halil'i ve Edirnekapı Surları'nda İkbal Uzuner'i öldürdükten sonra intihar etti. Olayla ilgili olarak Discord platformunda vahşeti gerçekleştiren Semin Çelik'e destek veren bazı sapkın kişilerin özellikle kız çocuklarını hedef alarak cinsel istismarda bulundukları iddiaları ortaya atıldı.

Kaynak: Tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...