Tgrt Haber

Son dakika! Dışişleri Bakanlığı'ndan Sudan'daki darbe girişimine ilişkin açıklama

15 Nisan 2023 15:28 - Güncelleme : 15 Nisan 2023 15:44
Son dakika! Dışişleri Bakanlığı'ndan Sudan'daki darbe girişimine ilişkin açıklama

Sudan'ın başkenti Hartum ve çeşitli şehirlerinde ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında silahlı çatışmalar başladı. Dışişleri Bakanlığı, gerçekleşen çatışmalardan endişe duyduğunu belirterek, Sudan'a destek mesajı yayınladı.

Dışişleri Bakanlığı, Sudan​'da ordu​ ile paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri​ (HDK) arasında sabah başlayan çatışmalardan endişe duyulduğunu bildiren bir yazı yayınladı. Sudan'daki tüm kesimlerin, geçiş sürecinin kazanımlarına bağlı kalmaya, sükunet ve diyaloga davet edilen açıklamada, Sudan’ın sorunlarına ancak ulusal uzlaşı yoluyla kalıcı çözüm bulunabileceği vurgulandı. Açıklamada, "Türkiye, bugüne kadar olduğu üzere, bundan sonra da dost ve kardeş Sudan devleti ile halkının yanında yer almaya devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi;

"Sudan Cumhuriyeti'nde bugün yaşanan silahlı çatışmalardan endişe duyuyoruz.

Sudan'daki tüm kesimleri, geçiş sürecinin kazanımlarına bağlı kalmaya, sukunet ve diyaloga davet ediyoruz. Sudan’ın sorunlarına ancak ulusal uzlaşı yoluyla kalıcı çözüm bulunabilecektir.

Türkiye​, bugüne kadar olduğu üzere, bundan sonra da dost ve kardeş Sudan devleti ile halkının yanında yer almaya devam edecektir"

SÖZLÜ KAVGA SICAK ÇATIŞMAYA DÖNÜŞMÜŞTÜ

Sudan'ın başkenti Hartum ve çeşitli şehirlerinde, bu sabah ordu ile HDK arasında silahlı çatışmalar başlamıştı.

Ordu ile HDK arasında son birkaç aydır yaşanan "sözlü kavga", iki güç arasında sıcak çatışmaya dönüşmüştü.

Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, durum sakinleşene kadar vatandaşlardan evlerinde kalmaları ve gerekmedikçe seyahat etmemeleri istenmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Süleyman 15 Nisan 2023 17:01

Hartumdayim turkiyeye evime aileme dönmek istiyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...