Tgrt Haber

Diyanet'ten Kocatepe Camii’nde çekilen fotoğraflara suç duyurusu

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
15 Ağustos 2023 20:36 - Güncelleme : 15 Ağustos 2023 20:37

Kocatepe Camii’nde Bilal Kısa isimli yönetmen ile Ezgi Cebeci isimli kadın modelin çektiği fotoğraflar ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı harekete geçti.

Diyanet İşleri Başkanlığı​, Ankara’da Kocatepe Camii’nde çekilen ve sosyal medya mecralarında paylaşılan görüntülere ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Çekimin, camiye ziyaretçi gibi gelen şahıslar tarafından hiçbir yetkili merciye bilgi verilmeden ve hiçbir merciden izin alınmadan gerçekleştirildiği tespit edilmiştir. Cami adabına uygun olmayan ve en hafif tabirle saygısızlık olan bu görüntülerle ilgili olarak, Diyanet İşleri Başkanlığımız, ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Bu vesileyle bir kez daha ifade ediyoruz ki, her ne sebeple olursa olsun, herkesi cami adabıyla bağdaşmayan ve Müslümanları rencide eden bu gibi tutum ve davranışlardan uzak durmaya, dini sembol ve değerlerle ilgili daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Başkanlığımız, başlattığı hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacaktır.” ifadeleri kullandı.

Diyanet'ten Kocatepe Camii’nde çekilen fotoğraflara suç duyurusu

ADLİ KONTROL ŞARTI GETİRİLDİ

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre gözaltına alınan şüpheliler Ezgi Cebeci ve Bilal Kısa ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi 10. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilere, TCK’nın 216/3 maddesinde düzenlenen halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama suçundan adli kontrol kararı verildi.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...