Tgrt Haber

Diyarbakırlı ‘Ramazan Hoca’ Fatih’te öldürüldü

31 Ocak 2024 18:00 - Güncelleme : 31 Ocak 2024 23:49

Diyarbakırlı ‘Ramazan Hoca’ ve ‘filozof’ lakaplı Ramazan Pişkin bıçaklanarak öldürüldü. Pişkin'in ölümüyle ilgili İstanbul Valiliği kahreden detayı açıkladı.

Diyarbakır​'da Ulu Camii’de İslam'ı vatandaşlara anlatarak sembol isim haline gelen Ramazan Pişkin​, İstanbulFatih​'te tartıştığı bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Olay Fatih’te meydana geldi. “Filozof Ramazan” lakaplı Ramazan Pişkin, İstanbul Fatih'te bulunan Kocamustafapaşa Caddesi'ndeki bir iş yerinde, bilinmeyen nedenden dolayı bir şahısla tartışma yaşadı.

Diyarbakırlı ‘Ramazan Hoca’ Fatih’te öldürüldü

TARTIŞMADA BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ

İş yerinde çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavga sırasında bıçaklanan Filozof Ramazan lakaplı Ramazan Pişkin, ağır yaralandı. Saldırgan olay yerinden kaçarken, Pişkin, sağlık görevlilerince hastaneye kaldırıldı.

Ramazan Pişkin, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Saldırgan her yerde aranıyor.

Diyarbakırlı ‘Ramazan Hoca’ Fatih’te öldürüldü

Diyarbakır'ın sembol isimlerinden biri haline gelen “Ramazan Hoca” sosyal medyada anlattıklarıyla tıklanma rekorları kırmıştı.

RAMAZAN HOCA NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Cinayetin neden işlendiği hakkında henüz resmi makamlardan bir açıklama gelmedi. Halil İbrahim Galya isimli vatandaş, "Dün akşam saat 20.00’da 3 arkadaş buraya geldik. Biz geldiğimizde ışıklar kapalıydı. İçeride oturup bir süre muhabbet ettik. 3 arkadaşım ile kendisinden tespih aldık. Ondan sonrada çıktık. Kendisinde biraz tedirginlik vardı. Biz onu hissettik çünkü ışıkları kapalıydı. Mekanı cennet olsun. Hatta bizden sonra arkadaşım telefon ile aradı bize öldürülmüş dedi. Bizden sonra dün akşam Sirkeci’de yemek yemiş." dedi.

"SÜREKLİ TEHDİT EDİLİYORDU"

Galya şöyle konuştu: "Videolarında da dediği gibi sürekli tehdit edildiğini söylüyordu. Kendisine neden Diyarbakır’dan buraya taşındığını sordum. Bana orada anlattıklarımı burada da anlatmaya çalışacağım dedi.”

Halil İbrahim Galya, Pişkin'in namaz üzerindeyken öldürüldüğünü ifade etti.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA: 3 BIÇAK YARASI ALDI

Fenomen ismin öldürülmesiyle ilgili olarak İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Ramazan Pişkin, 31.01.2024 günü saat 13.50 sıralarında Cerrahpaşa Mahallesi Kocamustafapaşa Caddesi 88 numaralı adreste bulunan ve kendisinin işlettiği çay ocağında, kimliği belirsiz bir şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştır. Göğüs bölgesinden üç bıçak yarası alan ve 112 ekiplerince hastaneye kaldırılan Ramazan Pişkin, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Pişkin’i öldüren şahsın kimlik tespiti ve yakalama çalışmaları devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Diyarbakırlı ‘Ramazan Hoca’ Fatih’te öldürüldü

CENAZESİ TESLİM ALINDI

Ramazan Pişkin'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alındı. Cenazeyi teslim almaya gelen akrabası Ahmet Arif, Pişkin'in zararsız bir insan olduğunu söyleyerek üzgün olduklarını belirtti. Polis ekiplerinin şüpheliyi yakalama çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Arif, Pişkin'i Diyarbakır'da defnedeceklerini ifade etti.

“KİMSEYE ZARARI YOKTU”

Cenazeyi teslim almaya gelen yakını Ahmet Arif , "Rahmetli Ramazan benim öz teyzemin oğluydu. Bende sadece bıçakla yaralandığını hastaneye kaldırıldığını ondan sonra hayatını kaybettiğini duydum. Hastaneden sonra vefat edince Adli Tıp’a getirilmiş. Bundan sonraki süreçte teşhis edilecek. Sonra teslim alıp gerekli işlemlerden sonra Diyarbakır’a gömeceğiz. Çok acı bir olay. Zararsız bir insandı. Allah rahmet eylesin. Çok üzgünüz. İnşallah ortaya çıkar. Sanırım adli konu. Polisler gerekli soruşturmayı yapıyor. İnşallah sonuç alınacak" dedi.

Öte yandan adli tıpta yapılan incelemelerin ardından Ramazan Pişkin'in cenazesi memleketi Diyarbakır’a gönderildi. Cenazenin yarın Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.

AK PARTİ'DEN TAZİYE MESAJI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, taziye mesajı yayımladı. Çelik, "Garip gelip, garip gidenlerin makamı yüce olsun… Allah rahmet eylesin Ramazan hocaya. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hülya 31 Ocak 2024 19:01

Allah senden razı olsun ramazan hocam asıl ölü olan ona bunu yapanlar ramazan hoca kazandı

Mustafa gel 31 Ocak 2024 18:51

ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun İSALLAH AMiN

Erdal31 Ocak 2024 18:32

Allah rahmet eylesin devletin hocalarından daha bilgili ve daha dine bağlı konuşmuş siyasi çıkar olmadan Allahını kelamı ne derse onu tebliğ eden birisi idi Allah rahmet eylesin

Sonraki Haber Yükleniyor...