Tgrt Haber

Diyarbakırlı Ramazan Hoca’yı öldürmüştü! Katil zanlısından itiraf: Cinayeti kafamda kurguladım

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
01 Temmuz 2024 15:52 - Güncelleme : 01 Temmuz 2024 16:18

İstanbul'da ‘Ramazan Hoca’ olarak tanınan Ramazan Pişkin'i bıçaklayarak öldüren katil zanlısının yargılanmasına devam edildi. Duruşmada savunması dinlenen sanık Erkan Baykut, ‘’Sosyal medyada kendisini gördükten sonra cinayeti kafamda kurguladım" ifadelerini kullandı.

İstanbul Fatih’te 24 yaşındaki Erkan Baykut isimli şahıs, ‘Ramazan Hoca’ olarak tanınan Ramazan Pişkin’i bıçaklayarak öldürmüştü. Cinayetin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen Baykut'un yargılanmasına devam edildi.

AVUKATI, AKIL SAĞLIĞINA İLİŞKİ RAPOR ALINMASINI TALEP ETTİ

Duruşmada savunma yapan Baykut'un avukatı dosyayı yeni aldığını belirterek, ek savunma için süre talep etti. Sanık hakkında Adli Tıp Kurumu’ndan akıl sağlığına ilişki rapor alınmasını da talep eden avukat, "Psikolojik durumuna ilişkin rapor alınması gerekmektedir’’ ifadelerini kullandı.

Diyarbakırlı Ramazan Hoca’yı öldürmüştü! Katil zanlısından itiraf: Cinayeti kafamda kurguladım - 1. Resim

"BIÇAĞI 2 AY ÖNCE MAKTULÜ ÖLDÜRMEK İÇİN ALMIŞTIM"

Ramazan Hoca'nın katil zanlısı Sanık Baykut ise mahkemedeki savunmasında, ‘’Ben ilk sosyal medyada kendisini gördükten sonra cinayeti kafamda kurguladım. Bu olaydan 4 ay önce maktulü sosyal medyada görmüştüm. Olaydan 1 ay önce babamın dükkanının bulunduğu yerden 5 dakikalık mesafeden kendisini gördüm. Bana zulüm yapan insanların yerine kendisini koydum. Görüntü olarak benzettim. Uyuşturucu maddenin etkisi altındaydım. Olaydan 4-5 gün önce dükkanın önünden geçtim, maktul dükkanın içerisindeydi. Bıçağı ise olaydan 2 ay önce maktulü öldürmek için almıştım’’ diye konuştu.

Diyarbakırlı Ramazan Hoca’yı öldürmüştü! Katil zanlısından itiraf: Cinayeti kafamda kurguladım - 2. Resim

İNDİRİMSİZ CEZALANDIRILMASI TALEP EDİLDİ

Müşteki avukatı Akif Eringin ise ifadesinde, ‘’Sanık, kurgulanmış bir senaryoyu uygulamaktadır. Adalete karşı pişmanlığını göstermediği gibi saygısını da yitirmiştir. Savunmaları çelişkilidir. Sanık net bir şekilde ‘bıçağı aldım ve maktulü planlayarak öldürdüm’ demiştir. Hala cinayet nedeniyle pişmanlık göstermemektedir. İndirimsiz cezalandırılmasını talep ediyoruz’’ diye konuştu.

Diyarbakırlı Ramazan Hoca’yı öldürmüştü! Katil zanlısından itiraf: Cinayeti kafamda kurguladım - 3. Resim

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA HÜKMEDİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın duruşmalarda yaptığı savunmaları, akıl hastalığına dair herhangi bir beyanlarında belirtinin bulunmaması ve bu konuda herhangi bir raporun bulunmaması gerekçeleriyle Adli Tıp Kurumu’ndan akıl sağlığına ilişkin rapor alınması talebinin reddine karar verdi. Sanık avukatına esasa ilişkin savunma hazırlayabilmesi için süre verilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet duruşmayı erteledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...