Tgrt Haber

Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti! 'Eşin seni aldatıyor' e-posta mesajıyla hedef alıyorlar

Editör: Murat Makas / Kaynak: chip
12 Eylül 2024 17:15 - Güncelleme : 12 Eylül 2024 17:16
Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti! 'Eşin seni aldatıyor' e-posta mesajıyla hedef alıyorlar

Türkiye'de dolandırıcılık yöntemlerine internet ile yenileri ekleniyor. Dolandırıcılar bu kez e-postalar ile evli çiftleri hedef aldı. Bir e-postada bilgisayar korsanları, ''eşin seni aldatıyor'' ifadeleriyle kişileri ağına alıyor. Uzmanlar gönderilen bu web linkleri konusunda uyarıyor.

Dolandırıcılar son zamanlarda sosyal medya​ uygulamaları ve e-postalar ile evli çiftleri hedef alıyor.

Reddit kullanıcılarının fark ettiği yeni e-posta​ dolandırıcılığına göre, korsanlar artık "eşin seni aldatıyor" konulu bir posta göndermeye başladıl. Bu posta, aynı zamanda bu iddiayı destekleyecek kanıtlar ortaya çıkardı.

E-postada hedef alınan kişi ve eşinin isimleri de yer alıyor, böylece kişiler e-postanın doğru olduğuna inanmaya başlıyor. Hatta korsanlar bazen nadiren kullandığınız göbek adı gibi elde edilmesi zor bilgileri dahi biliyor.

Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti! 'Eşin seni aldatıyor' e-posta mesajıyla hedef alıyorlar - 1. Resim


WEB BAĞLANTISINA SAKIN TIKLAMAYIN!

Korsanlar, gerekli bilgilerin alınması için sizi bir web sayfasına yönlendiriyor. Zararlı web sitesine tıklandığında zararlı yazılımlar inmeye başlıyor.

Uzmanlar benzer isimle bir e-posta aldığını takdirde açmadan silinmesinin faydalı olduğunu söylüyor.

Kaynak: chip
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...