Tgrt Haber

Dünya medyası Hatay'daki deprem felaketini böyle anlattı: Her 2 kişiden 1'i bu kentte öldü

20 Şubat 2023 12:41 - Güncelleme : 20 Şubat 2023 12:55
Dünya medyası Hatay'daki deprem felaketini böyle anlattı: Her 2 kişiden 1'i bu kentte öldü

Türkiye, dünya tarihinin en büyük depremlerinden biri olarak ifade edilen iki büyük depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Dünyadaki bilim insanlarının yakından takip ettiği deprem yabancı basının da odağında. İşte dünyanın gözünden Türkiye'deki deprem felaketi...

Kahramanmaraş​'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremler Türkiye​'yi derinden sarstı. Asrın felaketinin ardından tuzla buz olan binaların enkazında başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 6 Şubat depremlerindeki son bilançoyu AFAD​ açıkladı, 41 bin 20 kişi hayatını kaybetti. Dünyanın gözü kulağı günlerdir deprem​ bölgesinden gelecek haberlerde.

DEPREMDE ÖLENLERİN YARISINDAN FAZLA 

Dünyadaki bilim insanları ve yabancı basının odağı Kahramanmaraş depremlerinde. İngiliz Daily Mail gazetesi Hatay Belediye Başkanı Lütfü Ateş'in sözlerini okurlarına aktardı. Lütfü Ateş, deprem felaketinde Hatay'da 21 bin kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Daily Mail, Türkiye'deki toplam vefat sayısının 41 bine yaklaştığı bilgisinin altını çizerek bu açıklama ışığında “Bu rakam tüm Türkiye genelinde ölenlerin yarısından fazlası” ifadelerine yer verdi. 

ABD DESTEK JETSİ YAPTI

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Türkiye ziyaretine haberinde yer veren Alman DW, ABD'li bakanın daha fazla yardım sözü verdiğini yazdı. Washington Post "Blinken, Türkiye deprem bölgesini gezdi, 100 milyon Dolar daha yardım açıkladı" başlıklı haberinde ABD'li bakanın bu hamlesi için “destek jesti” değerlendirmesinde bulunuldu.

HAYVANLARA DİKKAT ÇEKİLDİ 

CNN International “Türkiye, depremzedeler için kurtarma çalışmalarının çoğunu durdurdu” başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. Resmi açıklamaya haberinde yer veren BBC de kurtarma çalışmalarının iki alan dışında sona erdiğini yazdı. Blinken'in Türk mevkidaşı Çavuşoğlu ile Deprem bölgesini helikopter ile gezdiğini aktaran NPR, ABD'li bakanın desteğin uzun soluklu olacağını belirttiğini aktardı. Al Jazeera, 'Depremlerin yol açtığı muazzam insan acısı arasında hayvanlar da büyük ölçüde etkilendi' dedi.  

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...