Tgrt Haber

Eğitimin yaşı olmaz! Aile boyu sınava girdiler…

17 Haziran 2023 11:22 - Güncelleme : 17 Haziran 2023 13:14
Eğitimin yaşı olmaz! Aile boyu sınava girdiler…

Bugün 3 Milyondan fazla adayın sınava katılması bekleniyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilk oturumu saat 10.15 itibariyle başladı. Amasya’da yaşayan Arslan ailesi, aile boyu sınav heyecanı yaşıyor.

Amasya’da yaşayan Arslan ailesi aile boyu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girdi. 19 yaşındaki Mehmet Arslan, babası, amcası ve ablasıyla birlikte üniversite sınavı girdi.

EĞİTİM HEVESİNİ TAZELİYORLAR

Amasya​ Üniversitesi’nde sınava heyecanla giren Arslan inşaat alanında üniversite eğitim alıp bir iş sahibi olmayı hedeflerken, karayolları çalışanı baba 41 yaşındaki Şaban ve şeker fabrikasında işçi amca 43 yaşındaki Recep ise eğitim hevesiyle bilgilerini tazelemeyi amaçladıklarını söylediler.

Eğitimin yaşı olmaz! Aile boyu sınava girdiler…

''OKUMANIN YAŞI YOK''

Eşi, oğlu ve kayınbiraderinin yanı sıra üniversitede okuyan kızı Özgenur’un da sınava girdiğini anlatan üç çocuk annesi 41 yaşındaki Fatma Arslan, “Sonuçta herkes kendisini denemiş olacak. Ben de üniversite mezunuyum’’ dedi. Özgenur’da ise ‘’ Ümitliyim. Recep ağabeyim daha azimli. Okumanın yaşı yok” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...